L'Oréal opent eerste fabriek in Rusland

27/09/2010 16:52

L'Oréal

Hoofddorp, 27 september 2010

L'Oréal heeft de opening van haar eerste fabriek in Rusland aangekondigd. De fabriek is 85 km ten zuiden van Moskou gelegen in de Kaluga regio. Deze fabriek is in lijn met de doelstellingen van de Groep en een gevolg van de toegenomen vraag op lokaal niveau. Met een omzet van 563 miljoen euro in 2009 is L'Oréal Rusland marktleider en toont dit filiaal grote zakelijke mogelijkheden voor de komende jaren. L'Oréal Rusland registreerde een omzetgroei van +17,6% in de eerste helft van 2010.

Een unieke fabriek gewijd aan consumentenproducten

In net iets meer dan een jaar na de start van de bouw, tot het testen van de productielijn, is de L'Oréal Rusland fabriek gelegen tussen de zakelijke centra van Moskou en Kaluga voltooid. De fabriek, die de nieuwste is van de 38 L'Oréal fabrieken wereldwijd, zal shampoo, crèmespoeling en haarkleurproduceren voor de merken L'Oréal Paris en Garnier, die gedistribueerd worden in Rusland, Oekraïne en de CEI-landen.

Als onderdeel van het Varsino Industrial Park, heeft de fabriek een oppervlakte van 10.000m2. De initiële productie van de fabriek zal oplopen tot 120 miljoen eenheden per jaar, met de mogelijkheid de productie te verdubbelen als de vraag blijft stijgen. De fabriek beschikt over high-speed productielijnen en een geavanceerde waterzuiveringinstallatie.

"Deze opening geeft L'Oréal's inzet om industriële operationele teams zo dicht mogelijk bij de belangrijkste markten te plaatsen weer, om kansen te grijpen en beter te reageren, waardoor productlanceringen in Rusland succesvol worden," aldus Jean-Philippe Blanpain, L'Oréal Operations Managing Director.

"Sinds 2004 heeft L'Oréal Rusland haar omzet in lokale valuta verdrievoudigd. Het voor de Groep is de 8e markt als het gaat om omzet en het is een van L'Oréal's snelst groeiende markten. L'Oréal's eerste fabriek in Rusland zal een belangrijke rol spelen in het inspelen op de groeiende vraag in Rusland, Oekraïne en de CEI-landen," voegt Pekka Hattunen, General Manager L'Oréal Rusland, toe.

Een belangrijke bijdrage aan de lokale economie

Op dit moment biedt de L'Oréal Rusland fabriek werk aan meer dan 60 mensen en dit zal in de toekomst groeien tot 300. De fabriek, die van plan is uit te breiden volgens de behoeften van de markt, gaat specialisten werven uit de regio om de productie aan te passen op lokaal niveau en zal zoveel mogelijk lokale materialen en leveranciers gebruiken. De fabriek werkt momenteel ook aan het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden met scholen en universiteiten in Kaluga om de wervingsprogramma's te verbeteren.

L'Oréal tekende vóór het begin van het project ook een partnerschap met de regering van Kaluga, met als gevolg een optimaal bouwproces (één jaar na de baanbrekende productielijn testen).

"L'Oréal, wereldwijd marktleider in de beautyindustrie, is het tweede Franse bedrijf dat een fabriek opent in Rusland in het cross year van Frankrijk in Rusland en Rusland in Frankrijk. Het besluit van de Groep om de groei van zakelijke activiteiten in Oost-Europa na te streven en te steunen is niet alleen een belangrijke beslissing voor business, maar ook een stap vooruit naar een sterker samenwerkingsverband tussen twee naties," aldus Anatoly Artamonov, gouverneur van Kaluga.

Kerncijfers Industriële Activiteiten 2009


- 38 fabrieken


- 146 distributiecentra


- 188 miljoen euro industriële en logistieke investeringen voor de Groep's cosmeticabranche


- 85 verpakkingspatenten


- 4,4 miljard eenheden geleverd

Meer dan 90% van de productie is vervaardigd onder ISO-certificering: ISO 9001 (kwaliteit) ; ISO 14001 (milieu) ; OHSAS 18001 (veiligheid)





http://www.loreal.com