Politie Hollands Midden Regio Alcoholcontroles

Politie Hollands Midden heeft in het weekend van 24 september tot en met 26 september alcoholcontroles gehouden. Meerdere bestuurders werden aangehouden omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die 'met alcohol op in het verkeer' met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.

Hieronder staan meerdere voorbeelden van bestuurders met te veel alcohol op die werden aangehouden.

Een 33-jarige man uit Haarlem werd op zaterdag 25 september rond 00:25 staande gehouden op de Haarlemmerstraat in Hillegom omdat hij met hoge snelheid binnen de bebouwde kom reed. De hoogste snelheid die werd gemeten was 95 kilometer per uur. De politie verzocht de man te blazen en hij blies uiteindelijk 380 ug/l. Dat is boven het maximaal toegestane 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

De politie zag op zondag 26 september rond 00.15 uur een 21-jarige man uit Ter Aar op de Aarkade in Alphen aan den Rijn op een bromfiets rijden zonder achterlicht. Hij werd staande gehouden. De man droeg geen helm, reed zonder rijbewijs en had geen verzekering. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Op het politiebureau blies hij 180 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn was op zondag 26 september rond 00.30 uur betrokken bij een ongeval. Hij reed over de Kalkweg in Alphen aan den Rijn toen hij voor een auto voor hem moest uitwijken. De jongen verloor de macht over het stuur en reed vervolgens tegen een auto aan die geparkeerd stond ter hoogte van het Wellant College. De jongen raakte gewond aan zijn been en werd naar het ziekenhuis gebracht. Uit bloedonderzoek bleek dat de jongen met alcohol op had gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie zag op zondag 26 september rond 01.45 uur een auto slingerend en met hoge snelheid over de Voorschoterweg in Valkenburg rijden. De 20-jarige bestuurder uit Leiden werd staande gehouden op de Valkenburgseweg in Leiden en gevraagd om mee te werken aan een blaastest. Het apparaat gaf aan dat de man te veel had gedronken en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man 575 ug/l. Dit terwijl voor een beginnende bestuurder een maximum geldt van 90 ug/l.

Een agent zag in zijn vrije tijd op zondag 26 september rond 19.00 uur op de N206 een auto slingerend rijden richting Hillegom en de doorgetrokken streep op de weg overschrijden om andere auto's in te halen. Hij waarschuwde collega's en zij konden de man staande houden op de Westelijke Randweg in Lisse. Hij werd aangehouden toen na de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Op het politiebureau blies hij 475 ug/l.

Een 21-jarige Katwijker werd op maandag 27 september rond 03.45 uur aangehouden in Noordwijk omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De politie had de man eerder die avond op de Beeklaan al gewaarschuwd om niet op zijn snorfiets te stappen omdat hij te veel had gedronken. De man deed dit toch en werd gezien toen hij op de Herenweg reed. Hij blies op het politiebureau 540 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

-- Einde bericht --

Hartelijke groet,

Ilse de Heer

Persvoorlichting Bureau Communicatie Politie Hollands Midden 071 545 9800

> Volg Politie Hollands Midden op Twitter

> Bekijk politiewerk op Youtube

> Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang lokaal politienieuws!