Woningcorporatie Ymere

Bouw koopwoningen Laan van Spartaan start eind dit jaar

27-9-2010

In november 2010 start de bouw van 137 koopwoningen in het project Laan van Spartaan in Bos & Lommer, Amsterdam-West.

Bouwfonds en Ymere, die samenwerken in VOF De Stadstuinen, vinden het van belang om ondanks de economische crisis en de bouwstop van de gemeente Amsterdam door te gaan met bouwen in Laan van Spartaan. Er is veel belangstelling voor de koopwoningen. De helft van de woningen is op dit moment verkocht.

Wonen langs de Erasmusgracht
De 84 appartementen en 53 eengezinswoningen worden rond een binnenhof langs de Erasmusgracht gebouwd. De woningen richten zich op verschillende doelgroepen: gezinnen, starters, jongeren en thuiswerkers en ZZP-ers. Alle woningen beschikken over een eigen parkeerplek in de parkeergarage onder het binnenhof. De woningen worden in het najaar van 2012 opgeleverd.

Dit hof met koopwoningen is het tweede hof langs de Erasmusgracht dat in aanbouw gaat. Vorig jaar is de bouw van het eerste hof met 154 huurwoningen voor Ymere gestart. Als laatste wordt een derde hof gebouwd met 137 koop- en 44 huurwoningen.

Omvangrijk project
Laan van Spartaan is een omvangrijk project met in totaal 1200 woningen in alle prijsklassen en typen. Er wordt nu druk gebouwd aan de eerste hofwoningen en De Tribune langs de A10. In dit gebouw komen studentenwoningen, zorgwoningen en woningen voor topsporters.

Naast de woningen ontwikkelen Bouwfonds en Ymere in het gebied verschillende buurtvoorzieningen zoals een ROC, Circus Elleboog, klimcentrum, hotel en een sporthal.

Vernieuwing gaat verder
Bouwfonds en Ymere werken samen aan een aantal stedelijke vernieuwingsgebieden in Amsterdam-West en Nieuw-West. Naast Laan van Spartaan zijn dat onder andere de Reimerswaalbuurt en De Punt in Osdorp. Ook hier slaan de partners de handen ineen om de vernieuwing voortgang te doen vinden. Zo is in juni de bouw gestart van eengezins koopwoningen achter het Dijkgraafplein in Osdorp en gaat in november de verkoop van eengezinswoningen in Steelvliethof in de Reimerswaalbuurt van start.