Woningcorporatie Ymere

Almere Hout Noord ligt goed bij ondernemers

27-9-2010

Succes op Zakenfestival Almere 2010

Op het Zakenfestival Almere, dat 22 en 23 september 2010 plaatsvond, bleken ruim 200 ondernemers bereid mee te denken over de planvorming voor Almere Hout Noord. Deze ondernemers willen hun bijdrage leveren aan de totstandkoming van de wijk.

Zij ontvangen de komende periode met enige regelmaat korte Internet-enquêtes met vragen en voorstellen. Wat vinden zij belangrijk om goed te kunnen ondernemen? Om te kunnen groeien, veranderen, samen te werken? Hoe ziet hun ideale werkomgeving eruit? Het team dat werkt aan Almere Hout Noord hoort het graag. Want ondernemen staat hoog in het vaandel van deze wijk.

Talentvol, ondernemend, ecologisch
Almere Hout Noord wordt een sociaal duurzame wijk; een wijk waar je wat met elkaar hebt. Deze Wijk voor Initiatieven, een samenwerking tussen de gemeente Almere en woningcorporatie Ymere, wordt mede vormgegeven door de toekomstige bewoners en ondernemers. Talentvol, ondernemend en ecologisch zijn de kernwaarden van de wijk.

Toekomstige bewoners, ondernemers en instellingen worden uitgedaagd om met initiatieven te komen die bij deze ambitie passen. Zij hebben dus zeggenschap over hun eigen wijk. Dat varieert van het realiseren van een eigen woning of bedrijf tot aan de inrichting van de wijk of de programmering van de zogenaamde Buurtschuren.

De ondernemende wijk
Almere scoort landelijk hoog op het aandeel zelfstandigen zonder personeel: de zogeheten ZZP-ers, De ondernemende wijk Almere Hout Noord richt zich dan ook op deze ondernemers. Maar ook op de grotere ondernemingen (A6 park) en juist op degenen die bedrijfshuisvesting zoeken tussen zolder en bedrijventerrein. Dit zijn degenen die niet aan huis kunnen of willen werken, bijvoorbeeld omdat ze samen met anderen werken, en die zich niet thuis voelen op een groot bedrijventerrein. Omgekeerd brengen deze ondernemers levendigheid in de wijk en hopen wij dat scholieren, wijkbewoners en ondernemers tot één netwerk smelten.

Wijk voor initiatieven
Bij de inmiddels 70 aangemelde initiatieven zijn de (startende) ondernemers goed vertegenwoordigd. De wijk wordt idealiter de plek in het Gooi/Flevoland waar wonen, werken in een dynamisch-dorpse setting samengaan. En waar nog de ruimte bestaat om ondernemersinitiatieven fysiek en financieel haalbaar te maken.

Almere en Ymere roepen iedereen op om initiatieven aan te melden zodat er een plek voor kan komen in de plannen. Kijk hiervoor op www.wijkvoorinitiatieven.nl.

Vervolg
In 2010 en 2011 werken Almere en Ymere in samenhang met alle initiatieven de plannen verder uit voor de eerste fase. Doel is om eind 2011 te kunnen starten met de bouw van Almere Hout Noord.

Op de foto: Ook burgemeester Annemarie Jorritsma wil meedenken over de ondernemende wijk.