Waterschap Groot Salland

Fusie Lococensus en Tricijn zo goed als rond

Laatste wijziging: 27 september 2010
De fusie van de belastingkantoren Lococensus en Tricijn belastingen is, met het akkoord van de besturen van de acht waterschappen waarvoor de belastingkantoren waterschapsbelasting heffen en innen, zo goed als rond. Het Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn gaat officieel van start per 1 januari 2011 indien ook de provincies daarmee instemmen.

Lococensus en Tricijn heffen en innen waterschapbelastingen voor de waterschappen Groot Salland, Reest & Wieden, Regge en Dinkel, Rijn en IJssel, Velt en Vecht, Vallei & Eem, Veluwe en Zuiderzeeland. De waterschappen realiseren door deze fusie een robuuste belastingorganisatie waar klantgerichtheid, kwaliteit, continuïteit en kostenefficiency hoofddoelstellingen zijn.

Door de fusie neemt de nieuwe belastingorganisatie het heffen en innen van ca. EUR 440 miljoen aan waterschapsbelasting voor ruim 3,3 miljoen inwoners en bedrijven uit de provincie Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Drenthe voor haar rekening.

Het Gemeenschappelijke Belastingkantoor Lococensus - Tricijn wil in de nabije toekomst ook samenwerken met gemeenten en hiermee werken naar één aanslag voor waterschaps- en gemeentelijke belastingen. Met een aantal gemeenten zijn hiervoor al feitelijke stappen gezet en er loopt ook een concreet haalbaarheidsonderzoek met de gemeente Zwolle.

Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus -Tricijn blijft vooralsnog opereren onder de beide afzonderlijke merknamen en vanuit de huidige locaties Zwolle en Harderwijk.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl