De nieuwe kalender 2011 van de Monique Velzeboer Foundation is uit

27/09/2010 17:05

Liliane Fonds

De nieuwe kalender 2011 van de Monique Velzeboer Foundation is uit. Een kalender met indrukwekkende beelden van Ethiopische kinderen en ontroerende teksten van columniste Wieke Biesheuvel. Naast de kalender zijn er ook wens- en kerstkaarten verkrijgbaar. De netto-opbrengst van deze producten is bestemd voor het Liliane Fonds.

Dit jaar kon de Monique Velzeboer Foundation een cheque ter waarde van 130.000 euro overhandigen aan het Liliane Fonds. Een mooi resultaat, dat altijd nog mooier kan. Want zonder steun van het Liliane Fonds hebben kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden geen enkele kans. Daarom is het belangrijk dat het Liliane Fonds zijn werk kan blijven voortzetten en uitbreiden. Wist u bijvoorbeeld dat een kind met een handicap voor slechts Euro 10,- kan worden geholpen met fysiotherapie en medicijnen?

Nieuwe kalender

Dit jaar reisden fotografe Monique Velzeboer met art-director Erma Rotteveel en columniste Wieke Biesheuvel naar Ethiopië. Zij bezochten een revalidatiecentrum in Addis Abeba waar zij een reportage maakten van kinderen met een handicap. Van deze beelden en teksten zijn de nieuwe kalender 2011 en kerst- en wenskaarten gemaakt. De netto-opbrengst van deze producten is bestemd voor het Liliane Fonds.

Puur Ethiopië

Omdat Ethiopië nooit echt gekoloniseerd is geweest, heeft het zijn eigen, pure karakter weten te bewaren. Tradities, muziek, bouwstijlen en literatuur doen in niets denken aan andere Afrikaanse landen. De bevolking leeft dicht bij de natuur en bij God. Het orthodox-christelijke geloof zit diep in de mensen verankerd. Kinderen zien zij als een geschenk van God. Monique heeft in haar foto's prachtig tot uitdrukking gebracht dat de mooie, levensblije kinderen van het revalidatiecentrum in Addis Abeba zoveel meer zijn dan hun handicap. Trots. Onbreekbaar, echt en vol vertrouwen. In elke vezel verbonden met hun mooie land. Het Liliane Fonds ondersteunt deze kinderen, die straks volwaardig kunnen meedoen.

Het team

Fotografe Monique Velzeboer, voormalig Olympisch kampioen shorttrack schaatsen, is sinds 2002 ambassadeur van het Liliane Fonds. Zij raakte na een sportongeval gehandicapt en belandde in een rolstoel. Na haar revalidatie begon ze een nieuwe carrière als fotografe en ging zij zich inzetten voor kinderen met een handicap. Zij weet uit eigen ervaring hoe veel mogelijkheden er nog overblijven als je een handicap hebt, maar ook dat revalidatie daarbij cruciaal is. Samen met Libelle columuniste Wieke Biesheuvel en art director Erma Rotteveel, directeur van mediabureau Windkracht 10, gaat zij ieder jaar op pad om kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden te portretteren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.