Keyware


Keyware klaar voor elektronische maaltijdcheques en contactvrij betalen

Brussel 28 september 2010 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer, past zijn terminals aan voor de nieuwe generatie van elektronisch betalen. Handelaars zullen onder meer de elektronische maaltijdcheques via contactvrij betalen kunnen aanvaarden.

De toekomst van elektronisch betalen wordt er eentje waarbij je de betaalkaart niet langer in een betaalterminal stopt, maar gewoon voor een zogenaamde proximity kaartlezer houdt. Deze leest de gegevens op je kaart en voert de betaling in luttele seconden uit. Gedaan dus met lange wachtrijen aan de kassa. De technologie is zelfs uit te breiden naar mobiele telefoontoestellen.

Keyware heeft dan ook als eerste op de Belgische markt besloten om zijn vaste terminals met een proximity kaartlezer uit te rusten. Door een dual interface op de terminal worden zowel traditioneel als contactvrij betalen mogelijk. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is contactvrij betalen reeds ingeburgerd met tal van toepassingen. Een eerste toepassing in België wordt de elektronische maaltijdcheque van Edenred (het vroegere Accor Services). Ook betalingen voor kleine bedragen, waar onder andere nu nog Proton voor gebruikt wordt, zullen mogelijk zijn.

Stéphane Vandervelde, CEO: De contactless applicatie is van groot belang voor de toekomst, vermits alle uitgevers van betaalkaarten, zoals banken, plannen hebben om hun portfolio te vernieuwen met contactless kaarten. Met de nieuwe technologie kunnen onze klanten zich nu al optimaal voorbereiden, want hun terminal zal op dat moment geen verdere aanpassingen meer behoeven. Hiermee bewijst Keyware nogmaals dat het over het grootste terminalgamma op de markt beschikt.

Voordeel van huren

Klanten die oudere terminals huren zullen die tegen een geringe kost kunnen laten upgraden of inruilen voor een nieuw toestel. Volgens Keyware is deze huurformule in situaties als deze een bijkomend voordeel voor de klant. Precies voor dit soort omstandigheden raden wij onze klanten aan de terminal te huren. De flexibiliteit van huren bespaart een hoop kosten bij evoluties in de betaalmarkt. Wie een toestel gekocht heeft, zal straks zelf in de buidel mogen tasten, besluit Vandervelde.

Over Keyware

Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) is een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen, identiteitstoepassingen en daaraan verwant transactiebeheer. Keyware is gevestigd in Zaventem, België en meer informatie is beschikbaar op www.keyware.com

Contact

Keyware Technologies

Mr. Stephane Vandervelde

President & CEO

ir@keyware.com

T: +32 478 208 028

www.keyware.com

copyright © 2006 Keyware