Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een bestuurder van een auto aangehouden.

Omstreeks 23.45 uur zagen agenten een auto vreemd geparkeerd staan op de Nicolaasstraat. Agenten wilden en kijkje gaan nemen maar op dat moment reed de auto hard weg met zijn verlichting uit. Een achtervolging volgde en op de Bloemstraat verminderde de auto vaart en sprong de bestuurder uit de auto. De auto rolde vervolgens door en kwam tot stilstand tegen twee geparkeerde autos. Na een achtervolging te voet kon de 21-jarige bestuurder uit Utrecht worden aangehouden. Hij verzette zich behoorlijk en pepperspray werd gebruikt om hem onder controle te krijgen. In de auto zaten nog vijf personen. De man reed weg omdat hij een ongeldig rijbewijs had. Hij is ingesloten voor verhoor.

Achtervolging

UTRECHT- Op vrijdagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze op een gestolen scooter zaten.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie de melding dat twee personen op een zwarte scooter zich verdacht ophielden in de omgeving van de Ananasstraat. Agenten keken uit naar dit duo en zij werden gezien op het Zandpad. Zij reden met hoge snelheid in de richting van het Gandhiplein en reden vervolgens tegen het verkeer in op de Zuilensering. Dit ging met snelheden van tussen de 80 en 90 kilometer per uur. Op een gegeven moment staken ze de middenberm over en reden in de richting van de Rijksweg A2. Ter hoogte van de Gageldijk reden zijn de berm in en lieten de bromfiets achter. Een agent ging ander de verdachten aan, die via twee sloten probeerden weg te komen. Op een gegeven moment wisten de twee verdachten te ontkomen.

Een grote zoektocht werd ingesteld en hierbij werd gebruikt gemaakt van een helikopter en politiehonden. Dit met resultaat. Door de agent in de helikopter werd een verdachte getraceerd in een sloot. Hij had zich verstopt in het riet. De hond rook spoor van een tweede verdachte en deze werd aangetroffen in een container van een nabijgelegen huis. Het duo, beiden 16 jaar oud uit Utrecht, werd ingesloten voor verhoor. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een inbreker aangehouden.

Omstreeks 02.45 uur kregen agenten de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf aan de 1e Daalsedijk. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 43-jarige man uit Utrecht aan die voldeed aan het signalement. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man had een ruit ingeslagen van het pand en had vermoedelijk nog geen spullen kunnen wegnemen.

Gevallen

UTRECHT- Op zaterdagochtend raakte een man ernstig gewond na een val.

Omstreeks 06.00 uur wilde een 34-jarige man uit Utrecht naar beneden glijden via een band van een roltrap bij het Stationsplein. Dit ging mis en de man viel ongeveer vier meter naar beneden en kwam op een dak van een GVU kantoor terecht. De brandweer moest er aan te pas komen om de man van deze lastige plek te halen. Hij werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis met een gebroken heup en mogelijk een schedelbasisfractuur.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een vernieler aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur was een uitbater zijn gelegenheid aan het afsluiten aan de Balijelaan. Een 25-jarige man uit Nieuwegein wilde nog naar binnen maar kreeg geen toegang. Hij werd boos, vernielde een raam, rende hard weg en stapte in een auto. De politie werd gewaarschuwd en zag de auto in de omgeving rijden. De vernieler werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gewond na aanrijding

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werden bromfietsdieven aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur werd gezien dat een 17-jarige jongen uit Utrecht op de Mexicodreef op een gestolen scooter reed met achterop een 20-jarige man uit Utrecht. Terwijl de jongen hier reed kwam uit tegenovergestelde richting een politieauto. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de agent de auto een parkeerhaven in. Dit deed de 17-jarige jongen ook, dit met een aanrijding tot gevolg. De jongen raakte licht gewond aan zijn been en werd na behandeling ingesloten op het politiebureau. De 20-jarige man werd ook aangehouden en ingesloten.

Aangehouden na beroving

UTRECHT- Op zondagochtend werd een jongen beroofd.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat 16-jarige jongen uit Nieuwegein beroofd was van zijn geld op het Stationsplein. Hij stond hier met een aantal vrienden toen een jongeman op hem kwam aflopen en hem dreigde in elkaar te slaan met een boksbeugel als hij geen geld gaf. De jongen gaf geld en de berover rende weg met een jongenman en een meisje. De politie keek uit naar het trio en op het Westplein werd een man en een meisje gezien die voldeden aan het signalement en werden aangehouden. De 20-jarige man uit Nieuwegein werd ingesloten voor verhoor. Het meisje van 16 uit Nieuwegein kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie is nog op zoek naar de andere man.

Snel terug

UTRECHT- Op zaterdag werd een gestolen bromfiets teruggevonden welke een dag daarvoor was gestolen.

Omstreeks 19.00 uur zagen agenten en bromfiets rijden over de Lessinglaan. De bromfiets werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat dit apparaat een dag ervoor in Hilversum was gestolen. De twee opzittenden, 14 en 15 jaar oud uit Utrecht, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Kliederaar aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een kliederaar aangehouden. Omstreeks 22.25 uur werd door agenten gezien dat een 18-jarige man uit Utrecht zwarte verf aan het spuiten was op een muur aan de Merwedekade. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.