Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.55 uur

Utrecht, 27-09-2010

Man redt vrouw

ZEIST Een man redde op zondagavond 26 september het leven van een vrouw door haar uit een woning vol rook te halen.

Rond 22.10 uur kregen de brandweer en politie de melding dat er brand in een woning aan de Steynlaan zou zijn. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, bedacht een naastgelegen restauranthouder, een 38-jarige man uit Utrecht, zich geen moment. Hij trapte de deur van de woning in en ging het pand binnen. Hij wist een 50-jarige bewoonster uit het pand te redden. De inmiddels gearriveerde brandweer haalde nog een tweede bewoonster, een 54-jarige vrouw, uit het pand.

Er bleek geen brand te woeden, maar de 50-jarige vrouw had een pan op het vuur laten staan, die was drooggekookt, met grote rookontwikkeling tot gevolg. Zij had dit niet gemerkt, omdat zij in slaap was gevallen. Als de Utrechter niet zo kordaat had opgetreden, dan had zij het waarschijnlijk niet overleefd. Het pand liep geen brandschade op en moest alleen worden gelucht.

De 50-jarige vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het Diaconessenhuis gebracht. Haar redder werd in verband met het inhaleren van rook ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De andere bewoonster had geen rook binnengekregen.