Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, UPDATE 12.45 uur

Utrecht, 27-09-2010

Verdachte aangehouden voor gewapende overval

VEENENDAAL De politie heeft op 24 september een man aangehouden die ervan wordt verdacht op 21 september een gewapende overval op een benzinestation te hebben gepleegd.

Op dinsdagmiddag 21 september rond 17.30 uur kwam een man een benzinestation aan de Gildetrom binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een steekwapen en eiste geld. Vervolgens ging hij er met een geldbedrag vandoor.

De politie startte direct een onderzoek. Dit leidde op 24 september tot de aanhouding van een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Mede dankzij het duidelijke signalement en camerabeelden waarop de verdachte te zien was, kwam de politie hem op het spoor.

De man bekende de overval te hebben gepleegd en zit in voorarrest. De Politie heeft het dossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Zondagavond 26 september heeft de politie een beschonken automobilist staande gehouden.

Rond 21.00 uur reed een 42-jarige man uit Veenendaal over de Achterkerkstraat. Agenten hielden hem staande ter controle. De man bleek teveel te hebben gedronken en is aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 980 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.