Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Onder invloed

SOEST- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets zat. Omstreeks 04.15 uur zagen agenten een 18-jarige man uit Soest op zijn snorfiets rijden over de Koninginnelaan. Hij werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 570 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Over de kop met brommobiel

BUNSCHOTEN- Op zondagochtend vloog een brommobiel meerdere malen over de kop.

Omstreeks 01.45 uur zagen agenten een brommobiel rijden over de Nieuweschans zonder verlichting. Agenten wilden de bestuurder hierop aanspreken maar de 17-jarige bestuurder uit Nijkerk dacht hier kennelijk anders over en bleef met onverminderde snelheid doorrijden. De politieauto probeerde de wagen in te halen, maar de jongen sneed de agenten iedere keer de pas af. In een flauwe bocht kwam hij echter in de berm terecht, sloeg meerdere keren over de kop en kwam tot stilstand in een sloot. Agenten haalde de jongen uit zijn benarde positie. Hij raakte niet gewond en werd vervoerd naar het politiebureau. Hij bleek te hebben gedronken en blies 250 ug/l. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Babbeltruc

SOEST- Op vrijdagochtend werd een vrouw slachtoffer van een babbeltruc. Omstreeks 10.20 uur stond een onbekende vrouw voor de deur bij een bewoonster aan de Schaepmanstraat. De onbekende vrouw gaf aan dat een schutting was omgevallen van de bewoonster en wilde hier even naar kijken. De vrouw met Slavisch uiterlijk, 20 jaar oud en ongeveer 1.65m lang, werd binnengelaten. Eenmaal binnen liep de vrouw direct naar een kast en gaf aan dat het een mooie kast was en deed deze open. De bewoonster wilde dit niet en stuurde de vrouw weer naar buiten. Later ontdekte ze dat haar portemonnee was gestolen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 05.45 uur werd een 34-jarige man uit Bunschoten gecontroleerd op de Molenstraat. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 990 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.