Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Overval

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een videotheek overvallen. Omstreeks 22.00 uur kwam een onbekend persoon de videotheek binnen aan het Masker. De man was geheel in het zwart gekleed en bedreigde het personeelslid met een wapen. Op het moment waren er in de zaak ook twee klanten aanwezig. De man ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Agressief gedrag

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een agressief persoon aangehouden. Omstreeks 11.30 uur stak een 34-jarige man uit Amersfoort de Kreupelstraat over. Hij had een winkelwagen bij zich maar kon er niet door omdat een auto midden op de weg stond. De 34-jarige man maakte een gebaar naar de twee inzittenden van de auto. De bestuurder gebaarde terug en kennelijk werd het de bijrijder te veel. Hij stapte namelijk uit en gaf de man een klap in zijn gezicht. De politie werd gewaarschuwd en in de buurt werd de geweldpleger, een 38-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werden twee personen aangehouden omdat ze vermoedelijk waren betrokken bij een vechtpartij. Omstreeks 23.15 uur zag een getuige dat er gevochten werd tussen een aantal personen op het Pieter Stastokerf. Ter plaatse troffen agenten niemand aan. In de omgeving werden twee personen aangetroffen, die vermoedelijk wel bij de vechtpartij betrokken waren geweest. Deze jongens van 16 en 17 jaar uit Amersfoort werden aangehouden. Een van hen had een boksbeugel bij zich. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelkraak

HOOGLAND Een snelkraak om de inhoud van een pinautomaat buit te maken, heeft de verdachten in de vroege ochtend van zaterdag 25 september mogelijk blauw gekleurd.

Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een winkel aan het Kraailandhof. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. Agenten zagen over de Rondweg Noord een auto met hoge snelheid uit de richting van de Zevenhuizerstraat komen. Zij zagen dat het een groot model donkergekleurde stationwagen was en zetten de achtervolging in. Die leidde via de Bunschoterstraat in de richting van de Rijksweg A1. De verdachten reden de A1 in de richting van Amsterdam op, maar gezien de hoge snelheid van de verdachten raakten de agenten al snel het zicht op hen kwijt.

Bij de winkel aan het Kraailandhof bleek een snelkraak te zijn gepleegd. Daarbij hadden de verdachten een pinautomaat in het pand gekraakt. De verfpatroon van de geldcassette was daarbij ontploft, waardoor de verdachte(n) mogelijk met blauwe verf zijn besmeurd. Er moet nog worden gekeken of er daadwerkelijk geld is buitgemaakt.

Aan getuigen van de snelkraak en aan mensen die daarna mogelijk een persoon c.q. personen hebben gezien die blauwe verf op hun kleding c.q. lichaam hadden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.