Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Dodelijk ongeval

POLSBROEK Een automobilist botste op zaterdagavond 25 september tegen een boom en overleed ter plaatse.

Rond 20.40 uur reed een 25-jarige automobilist uit Linschoten over de Zuidzijdseweg komende uit de richting van Polsbroek en gaande in de richting van Benschop. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste frontaal op een boom. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en kwam in een sloot terecht. Meerdere passanten kwamen hem te hulp en haalden de man op het droge. Zij starten de reanimatie die kort daarna door brandweerlieden en ambulancepersoneel werd overgenomen. Dat mocht echter niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plaatse.

Omdat er mogelijk meer personen in de auto hadden gezeten, stelden brandweerduikers een onderzoek in de sloot in. Daarbij werd niets aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Brand

NIEUWEGEIN Bij een bedrijf woedde in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september kort een brandje.

Rond 01.20 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand bij een bedrijf aan de Utrechtsestraatweg. Ter plaatse zagen agenten dat er brand woedde bij een roldeur van het bedrijf en zij gingen het vuur in afwachting van de brandweer met een tuinslang te lijf. De agenten wisten de zichtbare brand te blussen, maar inmiddels was het vuur doorgeslagen naar het dak. De brandweer brak het dak open en bluste de brand daar ook.

De politie sluit niet uit dat het gaat om brandstichting. Aan getuigen die rond 01.20 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Utrechtsestraatweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Autokraker bedreigt getuige

HOUTEN Een autokraker wist op vrijdagavond 24 september te ontkomen door een getuige met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te bedreigen.

Rond 20.05 uur verlieten enkele mannen, waaronder een 43-jarige Eindhovenaar, een restaurant aan de Waijensedijk en liepen naar hun auto op de parkeerplaats. Daar werden zij aangesproken door twee mannen die vertelden dat er op dat moment in een auto werd ingebroken. Vervolgens zag de Eindhovenaar de alarmverlichting van zijn auto knipperen en een jongen bij zijn auto lopen. Hij en de andere mannen renden naar de jongen toe. De jongen rende aanvankelijk weg, maar toen het hem kennelijk te heet onder de voeten werd, trok hij een echt uitziend vuurwapen en bedreigde daarmee één van de getuigen. Vervolgens sprong de verdachte in een zwarte Opel Astra en ging ervandoor. Hij wist te ontkomen. Hij was kennelijk vroegtijdig bij zijn criminele activiteiten gestoord, want hij had wel een ruitje van de auto vernield, maar had nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Een verdachte van mishandeling probeerde in de vroege ochtend van zondag 26 september te doen voorkomen dat hij het slachtoffer en niet de verdachte was.

Rond 05.00 uur surveilleerden agenten op de Voorstraat. Daar werden zij aangesproken door een medewerker van een horecagelegenheid. Hij vertelde dat er een vechtpartij was geweest, waarbij een jongeman twee andere jongemannen had mishandeld. De agenten spraken met de slachtoffers, jongemannen van 21 en 24 uit IJsselstein uit Vianen. De twee jongemannen waren beiden in hun gezicht geslagen en hadden letsel bij hun ogen. De aanleiding zou zijn geweest dat een 20-jarige vriendin van de twee jongemannen per ongeluk op de Voorstraat tegen de jongeman zou zijn opgelopen, waarna hij haar in het gezicht had geslagen. Beide vrienden namen haar daarop in bescherming en liepen zelf klappen op.

Kort daarna belde een 20-jarige jongen uit IJsselstein naar de politie met de melding dat hij op de Voorstraat door een groepje was mishandeld. De agenten stelden een onderzoek in en deze IJsselsteiner bleek niet het slachtoffer, maar juist de verdachte van de bovenstaande mishandeling te zijn. De agenten hielden hem op de Vicarielaan aan op verdenking van mishandeling. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte door het lint

NIEUWEGEIN Agenten werden in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september met onder andere stangen en een kluis bekogeld. Een politieauto raakte beschadigd. Meerdere agenten deden aangifte van poging zware mishandeling.

Rond 02.10 uur kreeg de politie de melding van een ruzie in een woning aan de Ringfazant, daarbij zouden koffers uit het raam worden gegooid. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man bij een open raam op de tweede verdieping staan. De man schreeuwde vervolgens naar de agenten en gooiden spullen in hun richting. Die kwamen op een geparkeerde auto terecht.

Toen nog een politieauto arriveerde, gooide de verdachten spullen, waaronder ijzeren stangen en een kluis, in de richting van de agenten. Daarbij liep een politieauto een kapotte voorruit en schade aan het dak en de motorkap op. Om hun auto weg te kunnen zetten, liepen agenten onder dekking van een schild naar de auto.

Meerdere agenten, waaronder een hondengeleider met politiehond, gingen de woning binnen. De verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwegien, verzette zich echter en werd meerdere malen door de politiehond gebeten voordat hij uiteindelijk onder controle kon worden gebracht en werd geboeid.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Hij bleek geestelijk in de war te zijn. Drie agenten deden aangifte van poging zware mishandeling en van vernieling van de politieauto.