Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 27-09-2010

Gewond bij feestje

BREUKELEN Een ruzie op een feestje liep in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september uit de hand. Twee gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 01.50 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Westkanaaldijk. Agenten die ter plaatse gingen zagen op de Westkanaaldijk een groepje jongeren staan. Eén van hen, een 18-jarige jongeman uit Maarssen, had letsel in zijn gezicht en bloedde. Hij verklaarde op een feestje aan de Westkanaaldijk te zijn mishandeld. Gezien het letsel lieten de agenten een ambulance ter plaatse komen en werd de Maarssenaar naar het ziekenhuis gebracht.

Andere agenten troffen eveneens op de Westkanaaldijk een gewonde man aan, dit betrof een 39-jarige man uit Breukelen. Hij bleek steekwonden te hebben en werd eveneens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is buiten levensgevaar, maar is wel in het ziekenhuis opgenomen.

Vermoedelijk hebben de man en de jongeman het op een feest aan de Westkanaaldijk met elkaar aan de stok gekregen. Daarbij is mogelijk gebruik gemaakt van een fles en mogelijk van een steekwapen.

De Maarssenaar mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten en ging naar huis. Uit onderzoek was inmiddels gebleken dat hij als verdachte moest worden aangemerkt. Agenten gingen naar zijn woning en hielden hem aan. Uit het onderzoek bleek tevens dat nog een tweede Maarssenaar als verdachte moest worden gezien. Ook deze verdachte, een 17-jarige jongen, werd aangehouden.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek naar wat er precies is gebeurd voort.

Burenruzie

BREUKELEN Buren kregen het op zaterdagavond 25 september met elkaar aan de stok. Eén van hen werd bijna aangereden.

Rond 21.10 uur kreeg de politie de melding dat er een grote ruzie op de Joris Dircksenstraat gaande was. Ter plaatse bleek dat een 38-jarige man uit Breukelen ruzie had gehad met enkele buurtbewoners vanwege de geluidsoverlast die hij veroorzaakte. Daarna was hij in zijn auto gestapt en weggereden. Een 37-jarige buurvrouw moest daarbij door haar man worden weggetrokken, om niet door de 38-jarige Breukelaar te worden aangereden. Hij ging er in zijn auto vandoor.

De 37-jarige vrouw deed aangifte van poging tot doodslag. De verdachte kwam in de loop van de nacht bij thuis en werd vervolgens door de politie aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Vernieling

MAARSSEN Door Cameratoezicht liep een vandaal in de vroege ochtend van zondag 26 september tegen de lamp.

Rond 04.10 uur zag een politiemedewerker van Cameratoezicht dat een man op de Herengracht een zonnescherm van een pand probeerde te vernielen. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat het houtwerk bij het zonnescherm kapot was. Zij hielden de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Amsterdam, in de omgeving aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestripte motorscooter

MAARSSEN Agenten hielden op vrijdagmiddag 24 september een jongeman aan omdat hij op een kennelijk gestolen motorscooter reed.

Rond 16.45 uur zagen agenten twee jongemannen op een gestripte motorscooter uit een steegje aan Duivenkamp komen. Bij het zien van de agenten, lieten de jongemannen de scooter achter en gingen er te voet vandoor. Na een korte achtervolging slaagden de agenten erin de bestuurder, een 22-jarige jongeman uit Maarssen, aan te houden. De agenten namen de scooter, waarvan meerdere onderdelen ontbraken en het framenummer was verwijderd, in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekers gepakt

MIJDRECHT Agenten hielden op vrijdagavond 24 september vier jongens aan op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 23.50 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een pand aan het Hofland. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Bij de aankomst van de eerste agenten riep een jongen die kennelijk op de uitkijk stond, dat zijn maatjes ervandoor moesten gaan. De agenten hielden de uitkijk, een 16-jarige jongen uit Uithoorn, ter plaatse aan. De andere verdachten gingen er over een schutting vandoor.

Meerdere agenten zetten de omgeving rond het pand af. In het pand bleek inderdaad te zijn ingebroken. Vervolgens werd met een politiehond een onderzoek ingesteld. Hij geleidde de agenten naar een slooppand, waar drie verdachten zich schuil hielden. Ook dit drietal, jongens van 17 jaar, twee uit Mijdrecht en één uit Uithoorn, werd aangehouden. De vier zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man gewond

MIJDRECHT - Een man kreeg het op zaterdagmiddag 25 september met een bekende van hem aan de stok. Daarbij raakte hij gewond.

Rond 17.00 uur ging een 64-jarige man uit Lijnden met zijn vrouw naar een in hun bezit zijnde leegstaande woning aan de Oosterlandweg. Tot vrijdag 24 september had daar een 59-jarige man uit Mijdrecht tijdelijk gewoond, maar hij moest op zijn laatst die vrijdag het pand hebben verlaten. Terwijl de man en zijn vrouw zich in het pand bevonden, verscheen ineens de 59-jarige man. De Mijdrechternaar pakte opeens enkele messen en viel de Lijndenaar aan. Die liep daarbij letsel aan zijn beide armen en aan een oor op. Hij wist samen met zijn vrouw de verdachte onder controle te krijgen.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de Mijdrechtse verdachte aan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan, waarbij een wond aan zijn arm moest worden gehecht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten en deed aangifte van poging tot doodslag. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.