Politie Groningen

Maandag 27 september 2010

Provincie Groningen, 27-09-2010

Getuige na inbraak geslagen

BAFLO Drie onbekende mannen hebben zondagnacht een inbraak gepleegd in een supermarkt aan de Heerestraat in Baflo. Een 41-jarige man uit Baflo, die op het gestommel van de inbraak was afgekomen, zag twee inbrekers met buit er vandoor gaan. Een derde inbreker dekte de aftocht van de andere twee af. De inbreker bedreigde de getuige vervolgens met een hard voorwerp. Hij sloeg vervolgens op de hand van de getuige. Hierdoor kon het drietal ontkomen. De buit betrof diverse tabakswaren. De politie heeft een zoektocht naar de inbrekers ingesteld, maar bleef dit zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na mishandeling partner

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn even oude vriendin te hebben mishandeld. Het tweetal zou in haar woning in Beijum onenigheid hebben gekregen, waarbij het slachtoffer volgens eigen zeggen is getrapt en aan de haren is getrokken. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Diefstal telefoon aanleiding voor vechtpartij

TER APEL Een 17-jarige jongeman uit Rusland is zondagavond aan de Ter Apelervenen in Ter Apel aangehouden. Buiten bij het aanmeldcentrum was tumult ontstaan, nadat de Rus een mobiele telefoon afhandig had gemaakt van een 24-jarige Koerd. Toen de Koerd zijn telefoon terugeiste begonnen diverse medebewoners van het aanmeldcentrum zich met de situatie te bemoeien. De gealarmeerde politie kon de beide groepen uit elkaar halen en de 17-jarige aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist geeft valse naam op

GRONINGEN Een 52-jarige automobilist uit Emmen is zondagavond in de Gelderse Roosstraat in Groningen aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding, waarbij onenigheid was over de schuldvraag. De politie heeft hierin bemiddeld. De Emmense kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf vervolgens identiteitsgegevens op die niet bleken te kloppen. Hierop is de man aangehouden. Bij fouillering werd een
identiteitsbewijs aangetroffen met de juiste identiteitsgegevens. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Maaltijdbezorger beroofd van bromfiets

GRONINGEN Een 44-jarige maaltijdbezorger uit Groningen is zondagavond omstreeks 23.45 uur beroofd van zijn bromfiets. De man moest aan de Planetenlaan in Groningen een maaltijd bezorgen, maar werd plotseling aangevallen door drie onbekende mannen. Het drietal ging er onder anderen met zijn telefoon, een geldbedrag en zijn brommer vandoor. De maaltijdbezorger liep vervolgens een man tegen het lijf die zijn hond aan het uitlaten was. Deze man gaf het slachtoffer gelegenheid om te bellen. De politie zou graag nog in contact komen met deze man. Ook anderen die mogelijk informatie hebben over de beroving, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 26 september op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1860, aantal overtredingen: 128, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Wildervank, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1080, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.