Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 27-09-2010

LOKAUTO HEEFT SUCCES AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op zondagmorgen 26 september omstreeks 05.30 uur succes geboekt met de inzet van een zogenaamde lokauto. Twee auto-inbrekers werden aangehouden op de Dokter Bauerstraat. De twee mannen van 19 en 25 jaar uit Litouwen braken de auto van de politie open die op 25 september aan de Dokter van Straatenweg werd geparkeerd.

De inbrekers haalden een gsm en navigatieapparatuur weg. De auto is voorzien van een aantal cameras en een alarmsysteem dat de surveillerende agenten direct alarmeerden. Deze stelden een uitgebreid onderzoek in en zagen twee mannen fietsen die bij het zien van de politie keerden en wegfietsten. De agenten gingen te voet de wijk in en troffen de twee korte tijd later lopend in de Dokter Bauerstraat aan. Ze werden direct aangehouden. De twee fietsen werden in de directe omgeving aangetroffen, in de fietstassen vonden de agenten het navigatiesysteem. De ontvreemde gsm ontbreekt nog. Inmiddels heeft de politie 6 aangiften binnengekregen van auto-inbraken in Gorinchem uit de nacht van zaterdag op zondag, mogelijk komen er daar nog meer bij via internetaangifte. Er wordt uitgebreid onderzocht of deze gevallen kunnen worden gelinkt aan de aangehouden verdachten. De inbrekers zitten nog vast. Het is de eerste keer sinds vier jaar dat het inzetten van de lokauto op deze manier succes heeft.

WONINGINBREKERS OVERLOPEN
GORINCHEM Op zondagmiddag 26 september hebben twee vrouwen omstreeks 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Zwaanswal. De 59-jarige bewoonster zag bij thuiskomst dat de voordeur van haar appartement openstond en overliep twee Oos-Europees uitziende vrouwen tussen de 25 en 35 jaar. Één van de twee liep onverschillig de woning uit en vluchtte daarna weg, de andere vrouw werd door de bewoonster in de woning aangetroffen. De vrouw probeerde de inbreekster tegen te houden maar dit mislukte. De inbreekster rende de woning uit waarbij de bewoonster haar nog een paar trappen gaf. De bewoonster mist sieraden en wat geld.

De politie beschikt over de volgende signalementen: Vrouw 1 had een plat gezicht, donkere, dikke, borstelige wenkbrauwen en donkerbruin tot zwart kort haar. Ze is 1.65 1.70 meter lang, heeft een normaal tot stevig postuur en droeg een lange donkere broek. Vrouw 2 heeft langer haar dan vrouw 1, krullend donker bruin tot zwart haar en een stevig, mollig postuur. Ze is 1.70 1.75 meter lang en droeg een lichte broek met blokmotief.

Mensen die deze dames herkennen of iets soortgelijks meemaken, worden verzocht direct 112 te bellen zodat de kans om de daders te pakken zo groot mogelijk is. Ook bij verdachte situaties en vermoeden van woninginbraak mag het alarmnummer gebeld worden.

INBRAAK TANKSTATION
GIESSENBURG In de nacht van zondag op maandag 27 september hebben drie mannen ingebroken in een tankstation aan de Kerkweg. Dat gebeurde omstreeks 02.00 uur. De schuifdeuren bleken te zijn opengebroken en de weggenomen buit bestond uit een grote hoeveelheid sigarettenpakjes. Agenten stelden na de melding een onderzoek in maar konden de weggereden verdachten niet meer traceren. De politie onderzoekt de zaak en de camerabeelden waar de verdachten opstaan.