Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 27-09-2010

Woninginbreker blijkt (ex) vriend

ROOSENDAAL: De politie arresteerde zaterdagmorgen 25 september om 2010 een 31-jarige Amsterdammer. Hij werd verdacht van een inbraakpoging. De man probeerde om 10.15 uur in te breken bij een woning aan de Professor Aalbersestraat. De bewoonster had de onbekende dader zien vluchten en braakschade vastgesteld. De politie traceerde de vermeende inbreker op de Dr. Schaepmanlaan en arresteerde de man. In het politiebureau bleek dat het om de (ex) vriend van de vrouw ging. Kennelijk waren er relationele problemen. De man wilde daarover praten en had geprobeerd om via de achterdeur binnen te komen in de afgesloten woning. Tijdens het verhoor bleek de arrestant nog een openstaande boete had. Nadat het boetebedrag betaald was, mocht hij weer gaan.

Politie onderschept drugskoeriers

ZEVENBERGEN: Politiemensen van het Joint Hit Team wilden in de nacht van nacht van vrijdag 24 september op zaterdag 25 september 2010 een Duitse Mercedes controleren.
Het voertuig kwam om 02.30 uur met circa 140 km/u (i.p.v. 100 km/u) over de A-16 vanuit Rotterdam richting Breda gereden. In eerste aanleg voldeed de bestuurder aan het stopteken, maar bij de afrit
Zevenbergschenhoek ging de Mercedes er met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij het Duitse voertuig snelheden van 210 km/u bereikte. De agenten zagen dat er onderweg diverse pakketten uit de auto gegooid werden. Op een gegeven moment ging de bestuurder op de vluchtstrook rijden en minderde vaart. Bij een poging om een weiland in te rijden, belandde de auto in de sloot.
Bestuurder ging er hardlopend vandoor en zag in het tumult kans om te ontkomen. Zijn passagier werd aangehouden. Op de autosnelweg werden diverse pakketten met vermoedelijke heroïne aangetroffen. Verder werd er geld en een plastic tas met hennep terug gevonden. De Duitse arrestant is 43-jaar oud. Het vluchtvoertuig werd uit de sloot getakeld en voor nader onderzoek in beslag genomen.

Arrestaties na mishandeling

ROOSENDAAL: Drie mannen werden opgepakt omdat zij mogelijk betrokken waren bij een geweldsincident in het centrum van Roosendaal. De politie trof op zaterdag 25 september 2010 om 03.30 uur een slachtoffer aan op het terras van een horecagelegenheid op de Markt. De 20-jarige man uit Oudenbosch was knock-out geslagen en ging per ambulance naar het ziekenhuis. Op basis van diverse getuigenverklaringen en camerabeelden werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om drie 23-jarige mannen afkomstig uit Lepelstraat, Halsteren en Bergen op Zoom. Na onderzoek werden de mannen uit Bergen op Zoom en Halsteren weer in vrijheid gesteld. De man uit Lepelstraat ingesloten op verdenking van zware mishandeling.

Autobrand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Brandweer en politie rukten vrijdagavond 24 september 2010 uit voor een autobrand aan de Heijningen. Het vuur werd om 23.15 uur ontdekt en was ontstaan bij de het linker voorwiel. Het vuur was toen nog in de beginfase. De melder en de eigenaar van de auto konden het vuur zelf blussen, nog voordat de brandweer arriveerde. Door deze alerte reactie bleef de schade beperkt. Er zijn geen zogenaamde brandversnellers aangetroffen. Om vast te stellen of het mogelijk om brandstichting gaat, is de auto tijdelijk in beslag genomen. Een takelbedrijf heeft het voertuig veilig gesteld voor forensisch technisch onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-09-2010 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |