Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 27-09-2010

Politie onderzoekt overval op kledingzaak

TILBURG: Een nog onbekende man pleegde vrijdagavond 24 september 2010 een gewapende overval op een kledingzaak aan de Jacques
Oppenheimstraat.

De dader kwam rond 18.45 uur de winkel binnen en ging het kantoor achterin het pand binnen. Hij bedreigde daar de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Ze moesten op de grond gaan liggen, waarna de dader een geldbedrag uit de aanwezige kluis stal. Twee aanwezige klanten en een ander personeelslid hebben niets van de overval gemerkt. De overvaller is vermoedelijk te voet weggevlucht in de richting het Roelof Kranenburgplein.

Meteen na de na de melding van de overval werd de wijde omgeving afgezet door diverse politie eenheden, terwijl rechercheurs zich over de twee slachtoffers ontfermden. Er volgde verder een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek. Ook werd in de directe omgeving een SMS-Alert verstuurd met het verzoek om uit te zien naar de dader.

Over het signalement van de dader is bekend dat het ging om getinte man van circa 1,75 meter lang. Zijn leeftijd wordt geschat op 20/25 jaar. Hij droeg een spijkerbroek, trainingsjack en had een bivakmuts over zijn hoofd getrokken. De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die de dader(s) menen te kennen of andere bruikbare informatie kunnen geven, op om zich via 0900 - 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Twee gewonden bij brand in de Snelliusstraat

TILBURG: Twee personen raakten in de nacht van vrijdag 24 september op zaterdag 25 september 2010 gewond bij een woningbrand aan de
Snelliusstraat. Het ging om de bewoners, een 49-jarige man en een 48-jarige vrouw. Ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd vanwege
ademhalingsproblemen. Het vuur werd omstreeks 05.15 uur ontdekt. Als snel werd duidelijk dat de brand in de keuken was ontstaan,
vermoedelijk tengevolge van een vergeten pannetje dat op het fornuis op het vuur stond. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld.

Rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 24 september op zaterdag 25 september 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Volgens de dienstdoende agenten was het erg rustig en de sfeer was goed. Alleen het Willemsplein was veel publiek op de been vanwege het evenement "Tilburg Culinair".

Er werd om 03.25 uur een persoon gearresteerd. Het ging om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd op het terras van een café aan de Heuvelring op heterdaad betrapt bij de diefstal van een mobiele telefoon. Hij wilde ontsnappen aan zijn slachtoffer en werd daarbij gewelddadig. Toen de politie arriveerde richtte hij zijn agressie op de agenten. Er moest peperspray tegen de man worden ingezet. Hij zag nog wel kans om het achterwiel van een politiebike kapot te trappen. Na aankomst in het politiebureau bleek dat de arrestant ook nog een openstaande gevangenisstraf van zeven dagen had openstaan. Hij zit voorlopig vast.

Om 03.40 uur moest de politie tussenbeide komen bij een opstootje op de Korte Heuvel. Een 21-jarige man uit Leiden had een blauw oog opgelopen waarvan hij aangifte deed. Hij weet niet van wie en waarom hij een klap kreeg. Verder bleef het rustig in de Tilburgse binnenstad.

Vriend (26) slaat vriendin (20) in elkaar

TILBURG: Relationele problemen leidden vrijdagavond 24 september 2010 tot geweld. Een 26-jarige inwoner van Tilburger ging omstreeks 23.30 uur zijn 20-jarige vriendin te lijf in hun woning in Tilburg-Noord. De vrouw had zichtbare verwondingen. Volgens omwonenden had het stel de hele avond al hoorbaar ruzie gehad. Dat mondde uiteindelijk uit in de klappen. De vrouw deed aangifte tegen haar vriend. De 26-jarige verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden

Dronken tegen een boom

TILBURG: Een dronken 22-jarige Tilburger 'parkeerde' zaterdag 25 september 2010 zijn auto tegen een boom. Het ongeval gebeurde rond
01.15 uur op de Wandelboslaan. De man ontkende dat hij gereden had en claimde dat de (onbekende) bestuurder er vandoor was gegaan. Diverse sporen en verklaringen van een getuige haalden zijn verhaal onderuit. In het politiebureau is proces-verbaal tegen de 22-jarige Tilburger opgemaakt. Hij blies een ademalcoholgehalte van 620 ug/l. Deze hoge uitslag was reden om het rijbewijs van deze jonge bestuurder in te vorderen.

Snijwonden door windscherm bij valpartij

TILBURG: De politie behandelde zaterdag 25 september om 00.45 uur een verkeersongeval op de Ringbaan-Zuid. Het bleek dat een Tilburgse scooterrijder (leeftijd onbekend) een stoeprand over het hoofd had gezien en ten val was gekomen. Bij de val was het windscherm kapot gaan. De scherven veroorzaakten diverse snijwonden in het gezicht van de man. Hij moest per ambulance naar het ziekenhuis om de verwondingen te laten hechten.

Agenten rekenen jeugdige inbrekers in

TILBURG; De politie arresteerde in de nacht van vrijdag 24 september op zaterdag 25 september 2010 drie jeugdige inbrekers. Het trio had zich verschanst in een bouwkeet.

Rond 05.00 uur meldde een beveiligingsbeambte een verdachte situatie op het bouwterrein aan de Noorwitsstraat. De beveiligers en agenten die polshoogte namen, vonden drie jongens (16,16 en 15 jaar) in een bouwkeet. Ze vertelden dat ze op zoek waren naar een slaapplaats. In het politiebureau bleek dat het drietal was weggelopen uit een Jeugdzorginstelling uit Oosterhout.
Jeugdzorg had om de opsporing, aanhouding en terugbrenging van de drie jongens verzocht.
De Tilburgse politie heeft de knullen daarop terug gebracht naar Oosterhout. Er wordt nog onderzocht of er iets van het bouwterrein gestolen is en hoe groot de schade is, die werd aangericht.

Arrestatie na brandstichting

TILBURG: Vrijdagmiddag 24 september 2010 ontstond om 16.30 uur brand in een woning aan de Reinevaartstraat. De brand woedde in een kamer aan de achterzijde van het pand. Kort na aankomst had de brandweer het vuur onder controle en kon verdere uitbreiding worden voorkomen. Er raakte niemand gewond. Op basis van aangetroffen sporen en
getuigenverklaringen bleek al snel dat het ging om brandstichting. Het spoor leidde in de richting van een 20-jarige vrouw zonder vast woonadres. Haar verblijfplaats (elders in Tilburg) was wel bekend, waar zij om 17.50 uur gearresteerd werd. De vrouw is op verdenking van opzettelijke brandstichting ingesloten en in verzekering gesteld. Ze wilde niets vertellen voordat ze met een advocaat gesproken had. De politie heeft een piket-raadsman op de hoogte gesteld van de arrestatie en de inverzekeringstelling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-09-2010 13:01 | © Regio Midden en West Brabant |