Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 27-09-2010

Aanhouding na vechtpartij

GILZE: De politie kreeg zaterdagmiddag 25 september 2010 melding van een vechtpartij in het asielzoekerscentrum Prinsenbosch. Bij het restaurant waren een groepje Macedoniërs slaags geraakt met een groepje Somaliërs. De conflict was ontstaan rond16.30 uur nadat twee vrouwen ruzie met elkaar hadden gekregen. Daarna escaleerde de zaak toen de mannen erbij geroepen werden. Het personeel van het COA slaagde erin om de partijen uit elkaar te halen. De agenten arresteerden vervolgens een 21-jarige Somalische man omdat hij een medebewoner met een bezemsteel te lijf was gegaan. De verdachte werd verhoord en kreeg namens het Openbaar Ministerie een boete van 650,- Omdat deze boete niet kon of wilde betalen, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt voor de terechtzitting.

Veelpleger maakt amok in flat

OOSTERHOUT: Een 40-jarige Oosterhout is door de politie opgepakt en vast gezet. De man liep zaterdagavond 25 september 2010 met een mes te zwaaien. Dat gebeurde in een flat aan de Rozenstraat. Diverse bewoners voelden zich bedreigd door het gedrag van de man.
De man werd om 21.30 uur gearresteerd. Er is nog gezocht naar het broodmes, waarmee hij gedreigd had. Dat is echter niet meer terug gevonden. De 40-jarige verdachte was té dronken om een normaal gesprek te kunnen voeren. Hij is een bekende van politie en justitie en is afhankelijk van alcohol en drugs. De man staat bekend als zogenaamde 'veelpleger'. Om die reden is hij in verzekering gesteld en ingesloten. Hij wordt volgende week voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De term veelpleger valt houdt in dat de verdachte over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Dronken automobilist rijdt zonder rijbewijs

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag 25 september op zondag 26 september controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde om 02.10 uur op de Hoofseweg naar aanleiding van een verkeersovertreding. De 42-jarige Oosterhouter had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het
politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 765 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van negen uren opgelegd. Normaal gesproken zou het rijbewijs worden ingevorderde bij een dergelijke hoge uitslag.
Dat was echter niet mogelijk omdat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit leverde hem een extra bekeuring op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-09-2010 13:24 | © Regio Midden en West Brabant |