Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 27-09-2010

Rustige horecanacht in Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht zaterdag 25 september op zondag 26 september 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was er weinig publiek op straat. Tot
3:30 uur was het relatief rustig en heerste er een gezellige sfeer. Hierna ontstonden er diverse opstootjes en werden en er vier verdachten aangehouden:

- 1x niet voldoen aan bevel of vordering (om binnenstad Tilburg te verlaten na wangedrag)

- 1x verstoren openbare orde

- 1x bedreiging personeel Emma parkeergarage

- 1x bedreiging horecaportiers / verboden wapen bezit (vlindermes) De twee bedreigers zitten nog vast. De twee andere arrestanten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Tip leidt agenten naar wietplantages

TILBURG: Naar aanleiding van een tip (via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem) trof in drie hennepkwekerijen aan in een woning in de Mac Allisterstraat. Dat gebeurde zaterdagavond 25 september om 19.30 uur. Een kwekerij was ingericht op de begane grond. Op de tweede verdieping en op de zolder zaten de andere wietplantages. In het huis waren een
33-jarige vrouw en een 32-jarige man bezig met het knippen van hennep. Ze vertelden dat ze niet op het adres wonen, maar sinds een week in Nederland verblijven. Ze hadden in Bulgarije werk in Nederland aangeboden gekregen en waren zodoende in de bewuste woning terecht gekomen. Het tweetal werd gearresteerd en in het politiebureau verhoord.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enexis heeft de stroom afgesloten en de meter verwijderd nadat vastgesteld was dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed

TILBURG: Agenten van de Tilburgse politie traden op tegen rijders onder invloed. Twee automobilisten en een snorfietsers zaten met een slok op achter het stuur en liepen bij routinecontroles tegen de lamp. De overtreders kregen proces-verbaal en een rijverbod. Vanwege de hoge uitslag werd in één geval het rijbewijs ingevorderd.
Hier een overzicht:

Datum en tijd: 25 september 2010 om 16.30 uur
Locatie: Drijfjachtpad in Tilburg

44-jarige vrouw uit Tilburg stomdronken achter het stuur
Uitslag ademanalyse 920 ug/l.
Rijbewijs ingevorderd en rijvaardigheidstest bij CBR

Datum en tijd: 26september 2010 om 04.00 uur
Locatie: Abcovenseweg in Goirle

19-jarige Belg uit Poppel onder invloed op snorfiets
Uitslag ademanalyse 335 ug/l.

Datum en tijd: 26 september 2010 om 05.30 uur
Locatie: Rossinistraat in Tilburg

20-jarige Tilburger onder invloed achter het stuur personenauto Uitslag ademanalyse 105 ug/l.

Het rijden onder invloed is een misdrijf. Bij relatief lichte
overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), maakt de politie de een verkort proces-verbaal op, waarna een geldboete van de Officier van Justitie volgt. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden door het Openbaar Ministerie meestal aan de rechter voorgelegd. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-09-2010 13:08 | © Regio Midden en West Brabant |