Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 27-09-2010

Man in verzekering gesteld na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie werd zondagmiddag gealarmeerd door een
bewoonster van de wijk Kalsdonk. De 25-jarige vrouw wilde voorkomen dat haar vriend, die onder invloed van alcohol verkeerde, een van hun kinderen zou meenemen. De man zou de vrouw hebben geslagen en bij haar keel hebben gepakt. Toen ging hij naar buiten met een van de kinderen. De vrouw nam het kind weer mee naar binnen. Toen ze de deur wilden sluiten sneuvelde een ruit en liep ze sneetjes in haar arm op. Door de klappen had ze zwellingen en blauwe plekken in haar gezicht. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man was na de mishandelingen weggereden in zijn auto. De 25-jarige man uit Oudenbosch werd op de Markt in Oudenbosch aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Brand in schuur door slijpwerkzaamheden

KLUNDERT: De hulpdiensten kregen maandag rond 12.15 uur melding van een brand in een schuur aan de Zevenbergseweg. De eigenaar van de schuur was bezig met slijpwerkzaamheden, toen er een vonk terechtkwam in een lekbak van een tank. In de bak was nog een restant vloeistof aanwezig en dit vatte vlam. Hierdoor ontstond brand in de tank, waarin diesel was opgeslagen. De eigenaar van de schuur handelde snel. Hij sloot de deuren van de schuur om de zuurstoftoevoer te beperken en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer kwam om de brand te bestrijden en om 12.51 uur kon het sein brand meester al worden gegeven. Door de brand was een gat ontstaan in het asbest dak van de schuur. Hierdoor is vermoedelijk een kleine hoeveelheid asbest vrij gekomen. Het waaide op het moment van de brand niet hard en de wind stond in de richting van het industriegebied. De RMD kwam samen met een medewerker van bouw- en woningtoezicht om te kijken in hoeverre de asbest zich verspreid heeft.

De politie heeft de afzetting van het gebied verzorgd.

Jongen aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield maandag rond 08.00 uur een 13-jarige inwoner van Roosendaal aan voor mishandeling van een 15-jarig meisje uit Roosendaal. Het meisje was afgelopen vrijdagochtend op weg naar school, toen ze plotseling werd aangevallen door een groepje jongens aan de Eikenlaan. Ze herkende een van hen als degene die haar een week eerder ook had mishandeld. De jongen vroeg of ze de politie had verteld over de mishandeling. Toen ze bevestigend antwoordde werd ze door de jongens mishandeld. Ze werd meerdere keren in het gezicht geslagen en tegen haar lichaam aan geschopt. Van het meisje is aangifte opgenomen. Op 21 september was van de gedupeerde ook al aangifte opgenomen van mishandeling door dezelfde jongen. Reden voor de mishandelingen zou zijn dat de 15-jarige aangeefster het haar belager enkele jaren geleden op school moeilijk zou hebben gemaakt.
De politie hield de 13-jarige jongen aan en stelde hem in verzekering. Hij ontkende betrokken te zijn bij de mishandelingen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte van diefstal aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagochtend een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor diefstal. De man had bij zijn oud-werkgever in de Zuivelstraat half september een mobiele telefoon weggenomen. Hij was met het toestel de winkel uit gerend. De medewerkers gingen nog achter de man aan, maar hij was al uit het zicht. De politie nam aangifte op en hield de verdachte aan. Hij verklaarde dat hij bij de winkel had gewerkt en nog geld tegoed had. Hij had de telefoon weggenomen en verkocht. Het geld had hij opgemaakt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-09-2010 16:27 | © Regio Midden en West Brabant |