Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 27-09-2010

Oosterhouter opgepakt voor brandstichting

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag in de Bouwlingstraat een
18-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een container aan de Van Oldeneellaan.

De politie ontving rond 16.15 uur de melding van een brand in een container. In de buurt van het skateparkje troffen ze de container aan. Agenten stelden een onderzoek in wat wees in de richting van een groepje jongeren die zich in de Bouwlingstraat ophield. Eén van hen bekenden de brandstichting. De agenten namen een aansteker en een mes die de jongen bij zich had in beslag.

Twee automobilisten met slok teveel achter het stuur

OOSTERHOUT - Agenten van het politiedistrict Oosterhout hebben gisteren, tussen 10.00 uur en 19.30 uur op verschillende locaties een alcoholcontrole ingesteld. Er werden in totaal 645 bestuurders gecontroleerd. Van bestuurders op de Kurenpolderweg in Hank, in de Mgr.Schaepmanlaan in Dongen, op de Vijf Eikenweg in Oosterhout, de Akkerlaan in Waalwijk en de Zeggelaan in Terheijden werden op straat indicastieve blaastesten afgenomen. In twee gevallen verkeerde de automobilist onder invloed van alcohol (455 ug/l en 225 ug/l) . Agenten schreven tijdens de controle in totaal 19 bekeuringen uit voor onder andere autogordel.

Gaatjesboorders gemunt op auto's

DEN HOUT - De politie onderzoekt een inbraak die tussen gisteravond
22.45 uur en vanmorgen 06.45 uur plaats gevonden heeft in een woning aan de Middenakker. Bij de inbraak werd een auto, merk Audi A4, kenteken 12-HJT-3 buit gemaakt. Via de gaatjesboormethode lukte het de daders om via een klepraampje de woning binnen te komen. In de woning werden onder andere de autosleutels buit gemaakt. De auto, die op de oprit van de woning geparkeerd stond is meegenomen.

GEERTRUIDENBERG - Bij een woninginbraak in de Pieter van IJpelaarstraat hebben de daders een grijs gekleurde BMW 3-serie met het kenteken
51-XL-LK buit gemaakt. Ook in deze woning kwamen de daders binnen via de gaatjesboormethode. Het lukte hen op die manier het slot van de achterdeur te forceren. De auto die op de oprit geparkeerd stond werd weggenomen.

De inbreker boort, vaak met een zeer stil handboortje, een gat in het raam- of deurkozijn, net boven of onder het slot. Daarna kan hij via het gat met bijvoorbeeld een ijzerdraadje de hendel van het raam ontsluiten of de sleutels ronddraaien in het deurslot.
De politie adviseert bewoners maatregelen te nemen om te voorkomen dat op deze manier kan worden ingebroken. Bijvoorbeeld door ramen en deuren te voorzien van sloten die met een sleutel afgesloten kunnen worden. Verder wordt geadviseerd om ramen en deuren altijd op slot te draaien en de sleutels niet van binnen in het slot te laten zitten. Kijk voor meer preventietips op www.politie.nl.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-09-2010 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |