Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


Ministerie van VROM

Congres duurzaam inkopen

21-07-2010

`Duurzaam inkopen loont' is het motto van het landelijke congres dat op maandag 27 september in Zeist gehouden wordt. De bijeenkomst wordt georganiseerd om kennis en ervaring uit te wisselen.

De rijksoverheid koopt in 2010 voor 100 procent duurzaam in. Gemeenten streven naar 75 procent in 2010 en 100 procent in 2015. Provincies en waterschappen hebben 100 procent in 2015 als doel gesteld.

Om deze percentages te halen is niet alleen inzet maar ook kennis nodig. Want hoe je dat als inkoper nu precies? Waar moet je opletten? Wat is er al allemaal mogelijk? Vanwege deze vragen is speciaal voor inkopers en beleidsmedewerkers van de overheid het congres `Duurzaam Inkopen Loont' georganiseerd.

Deelsessies

Bij de ene overheidsorganisatie is duurzaam inkopen al helemaal de dagelijkse praktijk. Maar bij de andere staat het nog in de kinderschoenen. Met deze onderlinge verschillen is rekening gehouden: er zijn deelsessies georganiseerd voor beginners, gevorderden en koplopers.

Het congres is een initiatief van het ministerie van VROM, VNG, IPO, Unie van Waterschappen, Agentschap NL en PIANOo, expertisecentrum aanbesteden.

De organisatie van het congres is in handen van het Congres- en Studiecentrum van de VNG. Deelname is gratis

Datum: maandag 27 september
Tijd: 09.45- 17.00 uur
Plaats: Zeist
Locatie: Hotel Figi
Doelgroep: inkopers en beleidsmedewerkers van de overheid Programma
Kosten: geen
Inschrijven: tot 10 september via de website Duurzaam inkopen loont

Meer informatie

* Duurzaam inkopen loont

* www.duurzameoverheden.nl