Gemeente Zutphen

bomenkap op diverse plaatsen in Zutphen

De gemeente zal op maandag 27 september een begin maken met het kappen van verschillende bomen. De kap vindt plaats aan de Keucheniusstraat in de omgeving van het zwembad, aan de Badhuisweg en in de omgeving van het Zwanevlot nr 75 en Stokebrand 670. Voor deze bomen zijn de procedures doorlopen en is er een kapvergunning verleend.

Keucheniusstraat
De elf populieren en de es aan de Keucheniusstraat verkeren in een matige tot slechte toestand en leveren een gevaar op voor de omgeving omdat de bomen op niet te voorspellen tijdstippen takken laten vallen. Met name afhagende levende takken is het probleem bij deze bomenrij. In het komende plantseizoen zal een nieuwe rij essen hiervoor in de plaats komen.

Zwanevlot
De populier bij het Zwanevlot 75 drukt de verharding van de weg omhoog omdat deze boom te dicht op het fiets/voetbalpad staat. Dit levert ernstige problemen op voor het gebruik van deze weg. Voor de populier aan het Zwanevlot zijn er in het vorig plantseizoen al drie cypressen herplant.

Stokebrand
De wilg bij het Stokebrand 670 heeft het probleem dat de wortels van de boom de verharding er uitdrukt. Hierdoor is parkeren niet voldoende veilig meer. De boom is in het verleden al eens terug gesnoeid met als gevolg dat het niet lang meer gaat duren voor dat de nu uitgroeiende takken uit kunnen breken.

Badhuisweg
Aan de Badhuisweg staat een oude kastanje die dusdanig is aangetast. dat de boom onderaan de stam al 75 cm van zijn bast is verloren. Daarnaast is de boom aangetast door diverse schimmels, staat hij scheef en heeft een knik in de stam. Hierdoor wordt de boom te windgevoelig.