Gemeente Zutphen

bewoners en Wijkaanpak van start

Op maandag 27 september opent wethouder Patricia Withagen in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat de Wijkaanpak-projectenmarkt 2010/2011. De projecten maken deel uit van de wijkprogramma's van de Zutphense wijken en het dorp Warnsveld. Met de projecten werken bewoners zelf aan de leefbaarheid in hun buurt, wijk en dorp. De projecten worden door de bewoners op een informele manier gepresenteerd, in de vorm van een markt.

Van 18.00 tot 20.00 uur zijn bewoners van Zutphen en Warnsveld van harte welkom om binnen te lopen. Tijdens de projectenmarkt kan men zich laten informeren, ideeën opdoen of eventueel aansluiten bij een project.

Leefbaarheid
De gemeente Zutphen vindt het belangrijk dat alle inwoners plezierig wonen en zich prettig voelen in hun wijk. Samen met bewoners en verschillende organisaties zorgt Wijkaanpak voor een betere leefbaarheid in de vijf wijken van Zutphen en in het dorp Warnsveld.

Het progamma Wijkaanpak
Elke twee jaar start Wijkaanpak met een nieuw programma. De wijkregisseur en wijkopbouwwerker inventariseren welke ideeën, kansen en problemen er in de wijk zijn. Aansluitend besluit het wijkteam welke projecten uitgevoerd kunnen worden. Die worden door bewonersgroepen gepresenteerd, uitgewerkt en uitgevoerd.

Gemeenteraad
De presentatieavond begint voorafgaand aan de vergaderingen van de gemeenteraad. Dit biedt de raadsleden een laagdrempelige mogelijkheid om de presentaties te bezoeken. Het biedt ook de overige bezoekers van de avond de gelegenheid om eens een Forumvergadering of een raadsvergadering bij te wonen.