Ingezonden persbericht



---



DPD Pakketservice breidt uit met nieuwe Holland Hub in Veenendaal Duurzame nieuwbouw combineert depot- en overslagfunctie voor heel Nederland

Best/Veenendaal, 27 september 2010 - Komende vrijdag stort DPD Pakketservice de fundering voor de nieuwe 'Holland Hub' in Veenendaal. De nieuwe vestiging speelt in op de voortdurende groei van de pakketvervoerder en wordt de centrale overslaglocatie voor de distributie in heel Nederland. Het innovatieve nieuwe pand is bovendien duurzaam ontworpen, met volledig CO2-neutrale kantoren.

In de nieuwe Holland Hub in Veenendaal combineert DPD haar activiteiten van het huidige depot in Ede met een centrale overslagfunctie voor heel Nederland. Door de aanhoudende groei van de pakketvervoerder in Nederland wordt de capaciteit van het depot in Ede ontoereikend, waardoor is gekozen voor uitbreiding op een nieuwe locatie. "Naast de uitbreiding van ons regionale distributiecentrum hebben we tevens behoefte aan extra overslagcapaciteit. Daarom verhuizen we deze hub-functie nu naar het centraal-gelegen Veenendaal. Het Brabantse Best blijft hoofdlocatie voor onze internationale overslag," aldus Michael van Ooijen, CEO van DPD Nederland.

'Groene' Hub
De nieuwbouw van het nieuwe distributiecentrum voor DPD is nauwelijks standaard te noemen. Met name het duurzame karakter van het pand is bijzonder. Het complete kantoor - met een vloeroppervlak van circa 1.300 m2 - wordt energieneutraal uitgevoerd via de modernste technieken van onder meer warmte- en koude-terugwinning. Ook de bedrijfshal van 11.000 m2 is energiezuinig ontworpen. De Holland Hub wordt bovendien zodanig gebouwd dat het pand in een tweede fase gemakkelijk kan worden uitgebreid met extra loodsen op het dak voor de belading van het kleinere pakketvervoer.

Mijlpaal
Van Ooijen kijkt uit naar de Holland Hub: "Op 1 oktober is de feestelijke eerste stort van de fundering en dat is een mooi moment voor ons. In kleine kring met onder meer de projectontwikkelaar en gemeente vieren we deze mijlpaal in onze groei. H. Hardeman BV heeft ons uitstekend geholpen bij het zoeken van de locatie, het ontwerp van het pand en het meedenken over onze wens om alles zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Maar ook de gemeente Veenendaal heeft ons voortreffelijk geholpen met bijvoorbeeld hun voorteffelijke investeringen in de lokale infrastructuur."

Over DPD

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD-netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

-Einde bericht-

**