Imtech NV

Imtech participeert in cleantech investeringsfonds Icos Cleantech Fund II

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het dat het voor een bedrag van 2 miljoen euro participeert in het cleantech investeringsfonds ICF II (Icos Cleantech early stage Fund II). Doel van het fonds is met financiële ondersteuning nieuwe initiatieven voor 'groene' technologie op het gebied van energie, voeding, recycling, water en bouw tot goed renderende ontwikkeling te brengen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech heeft in verleden ook al geïnvesteerd in het cleantechfund ICF I. Vroegtijdige participatie in duurzame technologische ontwikkeling is voor ons strategisch van belang. Enerzijds biedt dit ons de kans aan te haken bij innovatieve cleantechontwikkelingen. Anderzijds blijkt uit ICF I dat er sprake is van spin-off in de vorm van concrete orders, waarbij Imtech technische oplossingen verzorgt bij projecten die uit de participatie voortvloeien. De kennis die we hiermee opdoen kan weer als input dienen voor andere, veelal aan de energiemarkt gerelateerde, projecten. Triple-win dus. Daarnaast kunnen we ook nog rekenen op een goed rendement uit onze investering.'

Wat is ICF II
ICF II is een initiatief van Icos Capital, een Nederlands investeringsfonds dat is gespecialiseerd in schone technologieën (cleantech). Icos Capital heeft samen met een consortium van beursgenoteerde industriële en technologische bedrijven - Imtech, BAM Groep en CSM - en de Technische Universiteit Delft de handen ineen geslagen voor de oprichting van een nieuw investeringsfonds voor innovaties op het gebied van schone technologieën die oplossingen bieden voor het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering en de schaarste aan grondstoffen. De allianties tussen deze partijen maken voor ICF II toegang tot wereldwijde netwerken en een enorme kennisbasis mogelijk.

Doel ICF II
ICF II heeft als doel een aanzienlijk belang te verwerven in snel groeiende cleantech bedrijven die met financiële ondersteuning vanuit het fonds onafhankelijke en financieel concurrerende 'groene' technologie op het gebied van energie, voeding, recycling, water en bouw tot goed renderende ontwikkeling brengen. Het fonds beschikt over ruime middelen en zal tot maximaal per belegging 2,5 miljoen euro investeren in verschillende, veelal kleinere, cleantech bedrijven. Het management van het Fonds is in handen van ICOS Capital, een onafhankelijke cleantech investeerder met jarenlange ervaring in dit specifieke domein en een bewezen track record in cleantech investeringen.

Voorbouwen op ICF I
Het nieuwe fonds bouwt voort op de successen van ICF I (Icos Cleantech early stage Fund I), waarin zowel Imtech als CSM hebben geïnvesteerd. Jaarlijks is ICF I door meer dan 300 bedrijven benaderd voor mogelijke participatie. Dit biedt de kans alleen de allerbeste investeringen te doen. Zo is geïnvesteerd in technologieën die het mogelijk maken zwaar verontreinigende reststromen om te zetten in energie, water uit wind te maken en van schroot de (kopervrije) primaire grondstof ijzer te maken.

Nummer 1 in de Technopartner-tender
ICF I en ICF II zijn in respectievelijk 2006 en 2010 door een panel van succesvolle ondernemers en deskundige fondsmanagers uitgeroepen tot de nummer 1 in de Technopartner-tender georganiseerd door het Nederlandse Ministerie van Economisch Zaken.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie



Imtech NV