Dura Vermeer

Leiderdorp - 27 september 2010

Feestelijke start bouw duurzaam gemeentehuis Leiderdorp

Dura Vermeer Vastgoed, Dura Vermeer Bouw Leidschendam en het College van B&W van de Gemeente Leiderdorp vieren vandaag de start bouw van het nieuwe gemeentehuis van Leiderdorp.

Met de start van deze bouwwerkzaamheden is een belangrijke stap voor de toekomst van de gemeentelijke organisatie gezet, waarin duurzaamheid, efficiëntie en verbeteren van dienstverlening naar inwoners centraal staan.

Het nieuwe gemeentehuis is ontworpen door VVKH Architecten en een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed in opdracht van Gemeente Leiderdorp. Dura Vermeer Bouw Leidschendam is verantwoordelijk voor de bouw. Het gebouw krijgt een vloeroppervlakte van circa 4.500 m2 bvo. Het project wordt eind 2011 opgeleverd.

Duurzaamheid
Het gemeentehuis zal één van het meest duurzame van Nederland worden. Zo wordt circa 35% op energie en water bespaard en is de CO2- uitstoot bijna 50% lager dan bij een traditioneel nieuw gebouw. Het duurzame karakter van het gebouw wordt zoveel mogelijk kenbaar gemaakt, door verantwoord materiaalgebruik, beplanting van gevels, windturbines op het dak en energiepanelen in het gebouw. Indien de gemeente kiest voor de afname van natuurstroom zal het nieuwe gemeentehuis op locatie volledig CO2-vrij zijn.

Nieuw werkconcept
In het gebouw wordt een nieuw werkconcept toegepast, het `Activiteit gericht werken', dat tot doel heeft een grotere efficiency van de gemeentelijke huisvesting. Naast het gemeentehuis wordt tevens een nieuw onderkomen met werkplaats voor Gemeentewerken gerealiseerd.