Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

Frappandt uit Loon op Zand in de 4e Halve Finale van 'The only road to Paradiso'!!!

Met de voorrondes nog vers in ons geheugen, maken wij ons op voor de 4e Halve Finale van Noord-Brabant van Nederlands grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands' die wordt gehouden in de Effenaar, Dommelstraat 2 in Eindhoven op zondag 31 oktober a.s. Samen met acht andere topcoverbands strijden wij om twee plaatsen in de Regio-Finale: de winnaar bij de vakjury (de vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, boekingsbureau's en vakmedia) en de winnaar gekozen door het publiek d.m.v. stembiljetten. Er wordt vanaf nu meer van de bands verwacht en de concurrentie is behoorlijk gelijkwaardig. Omdat wij als Wild-Card-winnaar in deze Halve Finale staan, gaan wij natuurlijk ons uiterste best doen. Het gaat dus een spannende strijd worden!!!

Door in de komende Halve Finale te winnen, plaatsen wij ons bij de acht beste coverbands van Noord-Brabant en staan wij voor de laatste stap richting Paradiso. In de Regio-Finale worden namelijk de twee winnaars bepaald die Noord-Brabant mogen vertegenwoordigen in de Landelijke Halve Finales in dé poptempel van Nederland: Paradiso. Daarnaast worden van ons optreden in de Regio-Finale zowel audio- als broadcast beeldregistraties gemaakt en krijgen wij van ons beste nummer een live single met videoclip die niet alleen in The Clash Hitlijst komt te staan, maar ook wordt geplugd bij alle regionale radio- en tv-omroepen, wat natuurlijk een enorme exposure voor ons betekent.

The Clash Hitlijst is een interactieve hitlijst, op www.theclashofthecoverbands.com, waar men dagelijks gratis op onze single kan stemmen en waar de uiteindelijke No.1 wordt beloond met 'The Clash Hitlijst Award' en een optreden op het gerenommeerde Leidesplein LIVE festival in Amsterdam in juni 2011. De spanning begint dus te stijgen en wij, Frappandt (http://frappandt.hyves.nl/), zullen natuurlijk het beste van onszelf laten zien en horen op zondag 31 oktober a.s. in de Effenaar in Eindhoven.

Na ons optreden tijdens één van de voorrondes kregen we geluidsopnames, een jury-rapport én een evaluatiegesprek waarmee we ons in de tussentijd nog sterker hebben kunnen ontwikkelen. We gaan dus goed voorbereid het podium op en zullen alles uit de kast halen om weer een stap verder te komen in 'The only road to Paradiso'. Omdat er natuurlijk alleen maar goede bands in de Halve Finales staan en het niveau behoorlijk gelijkwaardig is, zullen wij de steun van het publiek goed kunnen gebruiken om net dat beetje extra uit onszelf te kunnen halen.

Het programma van zondag 31 oktober is (in willekeurige volgorde):
- Frappandt: Pop, Rock coverband uit Loon op Zand


- SOwieSO: Nederpop coverband uit Alphen


- SP11: Pop, Soul coverband uit Den Bosch


- Squeezer: Stiff Little Fingers tribute uit Vlierden


- Subluxation: Funk, Rock coverband uit Waalwijk


- Testing John: Rock coverband uit Deurne


- The Barnfarmers: Bluegrass, Country coverband uit Tilburg


- The One: Funk, Pop, Rock coverband uit Hilvarenbeek


- VILT: Rock coverband uit Eindhoven

De Effenaar gaat open om 14.00 uur en het programma begint om 15.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor E 10,00 via www.theclashofthecoverbands.com verkrijgbaar; aan de deur kosten de tickets E 12,50. De kans is echter groot dat er op de dag zelf geen kaarten meer beschikbaar zijn, dus zorg dat je jouw kaart bemachtigt in de voorverkoop via Frappandt of www.theclashofthecoverbands.com.

Meer informatie over het evenement en de deelnemende bands is terug te vinden op www.theclashofthecoverbands.com!

EINDE PERSBERICHT