Ingezonden persbericht


Inter Access en Comsoft direct versterken samenwerking

Hilversum, Schiphol, 27 september 2010 - IT-dienstverlener Inter Access en licentiespecialist Comsoft direct versterken hun bestaande samenwerking. Met ingang van 15 september 2010 brengt Inter Access het grootste deel van zijn softwarelicentieactiviteiten onder bij Comsoft. Inter Access treedt vanaf die datum op als implementatiepartner van Comsoft.

Door de samenwerking profiteren beide bedrijven van elkaars kracht en expertise en kunnen zij hun klanten beter van dienst zijn. Bestaande klanten van Inter Access beschikken dankzij de dienstverlening van Comsoft over de expertise van een toonaangevende speler in de softwarelicenties- en software asset management-sector. Comsoft biedt gespecialiseerde licentiedesks voor onder meer Microsoft-, Citrix-, RES- en VMware-licenties. Bestaande klanten van Comsoft kunnen bij Inter Access terecht voor een breed pakket van diensten op het gebied van implementaties van software, migraties en upgrades.

"Het vermarkten en leveren van softwarelicenties en software asset management-diensten vereist steeds diepgaander expertise", zegt Hans den Hartog, CEO van Inter Access. "Door nauw samen te werken met Comsoft, zijn we in staat onze klanten hoge kwaliteit te bieden voor wat betreft softwarelicenties. Bovendien stelt deze samenwerking ons in staat om ons volledig te richten op onze kernactiviteit: het leveren van diensten."

Marc Stuifzand, directeur van Comsoft: "Doordat wij nu nauw samenwerken met een partner met diepgaande kennis van migraties en implementaties, versterken wij onze propositie. Dat maakt het voor onze klanten alleen maar makkelijker."

###

Over Comsoft direct
Comsoft direct is de adviseur op het gebied van software-licensing en software asset management-diensten. Vanuit de lokale kantoren biedt het bedrijf advies en ondersteuning op dit gebied. De medewerkers van Comsoft direct hebben de kennis en de instrumenten om licenties bij klanten op orde te krijgen en te houden, zodat klanten zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Comsoft direct is een dochter van Bechtle AG en is binnen deze groep de licentiespecialist. Bechtle AG, genoteerd aan de Duitse tecDAX, verleent diensten op het gebied van systeemontwikkeling en houdt zich bezig met de directe verkoop van software, hardware en diensten. Met een omzet van 1,43 miljard euro in 2008 en 4.400 werknemers wereldwijd is Bechtle AG met zijn diensten de belangrijkste partner voor 56.000 klanten in alle sectoren.

Over Inter Access
Met ruim vijfhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote organisaties in de publieke sector, de zorgsector, financiële dienstverlening en kennisintensieve organisaties. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat.

Met kerncompetenties rond toonaangevende technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.


Ingezonden persbericht