Ingezonden persbericht


New Network-concept voor datacenters van Juniper optimaliseert wereldwijd online transacties van Capital Fund Management

Investeringsmaatschappij verlaagt de Total Cost of Ownership met 3-2-1-netwerkarchitectuur voor datacenters van Juniper

Schiphol-Rijk, 27 september 2010 - Juniper Networks® (NYSE: JNPR) levert zijn New Network-concept voor datacenters inclusief het Junos®-besturingssysteem aan Capital Fund Management (CFM). Deze investeringsmaatschappij in Parijs (Frankrijk) wil hiermee de infrastructuur voor haar wereldwijde financiële transacties optimaliseren. Het New Network ondersteunt de transactiesystemen van CFM, die zijn gebaseerd op geavanceerde algoritmen. Daarnaast ondersteunt het systeem de backbone van real-time marktgegevens waarop CFM de statistische analyses van de markt baseert en die ten grondslag liggen aan alle handels- en investeringsbeslissingen. De implementatie van het New Network van Juniper heeft CFM geholpen de enorme stroom van marktgegevens op het netwerk te beheersen en investeerders daarvan te laten profiteren.

CFM is actief op alle grote financiële markten. Om die reden moet de CFM-infrastructuur een wereldwijd transactieplatform ondersteunen. De geleverde netwerkprestaties en -betrouwbaarheid zijn cruciaal voor tijdgevoelige online transacties. CFM implementeert Junipers Universal Edge Routers uit de MX-serie en de Ethernet Switches met Virtual Chassis fabric-technologie uit de EX-serie. Deze draaien op het Junos Single Network-besturingssysteem van Juniper. Hierdoor is CFM verzekerd van een hoge beschikbaarheid, terwijl het bedrijf de operationele complexiteit aanzienlijk reduceert en de Total Cost of Ownership (TCO) verlaagt.

"Een kleine vertraging in de uitwisseling van data verhoogt de kwaliteit van onze feeds met marktgegevens. Onnodige vertragingen kosten ons geld", zegt Jacques Saulière, co-CEO van Capital Fund Management. "Tests met de Proof of Concept tonen aan dat Juniper een nieuw prestatieniveau heeft bereikt. Juniper vereenvoudigt tevens het netwerkbeheer aanzienlijk met een gecombineerd beheersysteem voor de switch- en routerinfrastructuur. Wij kozen voor Juniper, omdat dit de enige leverancier is waarvan de diensten aansluiten bij onze visie op eenvoudiger, meer geautomatiseerde en veiliger datacenters."

"De 3-2-1-datacenternetwerkarchitectuur van Juniper ondersteunt klanten bij het vereenvoudigen, delen, beveiligen en automatiseren van hun netwerk", zegt Andy Ingram, vicepresident Product Marketing & Business Development, Fabric & Switching Technologies van Juniper Networks. "CFM vraagt om een New Network-aanpak, omdat ze dan geen keuze hoeven te maken tussen expertise en kosten en omdat ze betere diensten krijgen tegen lagere prijzen. Met de datacenterinnovatie van Juniper kan CFM het maximale uit zijn netwerk halen en zich richten op het leveren van de allerbeste diensten op het gebied van investeringsbeheer."

De MX480-routers beschikken over Advanced Routing-mogelijkheden, zoals MPLS Network Virtualization, Low-Latency Multicast en Carrier-Class Reliability. Deze mogelijkheden maken Juniper-routers zeer gewild bij klanten die op zoek zijn naar maximale prestaties en beschikbaarheid, en flexibele diensten. De EX4200 Ethernet-switches beschikken over Virtual Chassis fabric-technologie waarmee maximaal tien gekoppelde switches samen één logisch apparaat vormen. Met Virtual Chassis fabric-technologie kan CFM de compacte, stapelbare (en daardoor meegroeiende) switches met lage energie- en koelingseisen combineren met de prestaties, beschikbaarheid, het operationele gemak en de poortdichtheid van chassisplatforms. Dit stelt CFM in staat de continue groei te faciliteren zonder complexiteit toe te voegen of vooraf grote investeringen te moeten doen.

Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.