Heijmans N.V.

Woonbron en Heijmans tekenen overeenkomst Leerpark Dordrecht

Nieuwbouw biedt plaats aan appartementen, parkeerplaatsen en bedrijven

's-Hertogenbosch - Wooncorporatie Woonbron geeft Heijmans Vastgoed en Woningbouw opdracht voor het realiseren van de door INBO ontworpen 123 appartementen, 174 parkeerplaatsen en 2.400 m2 aan commerciële ruimten op het Leerpark in Dordrecht. Woensdag (22 september) tekenden beide partijen daarvoor de koop- en aannemingsovereenkomst, met een waarde van circa ¤ 22 miljoen. De overeenkomst konn mede tot stand komen dankzij de stimuleringssubsidie Woningbouw.

Van de 123 nieuwe appartementen zijn er 54 huurappartementen met twee kamers en een vloeroppervlak van circa 65m2. In een aantal van deze 54 woningen zal in samenwerking met de zorgopleiding van het Da Vinci College speciale zorgvoorzieningen worden aangeboden. De overige 69 zijn koopappartementen met drie kamers en een vloeroppervlak van circa 85 m2. Alle appartementen worden in een carré bovenop de parkeergarage gebouwd. In het midden ontstaat hierdoor een ruime binnentuin.

In de plint van het gebouw worden onderwijsleerbedrijven gevestigd. Dit past geheel binnen de visie van het Leerpark, waarin de ontmoeting tussen het bedrijfsleven en het onderwijs centraal staat. Het bedrijfsleven, de gemeente Dordrecht en het Da Vinci college geven gezamenlijk invulling aan deze commerciële ruimte.

Heijmans start met de grondwerkzaamheden midden november, waarna de bouw begin december officieel van start gaat. De verwachte oplevering is najaar 2012.

Achtergrondinformatie Leerpark

Leerpark Dordrecht is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en Proper-Stok Groep. Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. (een samenwerking van ROC Da Vinci College (50%) en gemeente Dordrecht (50%)) is opdrachtgever voor het realiseren van het totale Leerpark gebied. Leerpark is koploper op het gebied van onderwijsvernieuwing en geïntegreerde gebiedsontwikkeling in Nederland. Leren, werken, wonen en ontspannen komen samen in deze nieuwe stadswijk in Dordrecht. De 4 scholen en het sportgebouw zijn inmiddels gerealiseerd door Heijmans. Begin 2011 wordt de brandweerkazerne en de klimhal geopend. Met de realisatie van de 123 appartementen wordt ook aan de woonfunctie een eerste invulling gegeven. Eerder dit jaar zijn ook al 36 (starters)appartementen in verkoop gegaan.

Voor meer informatie: