Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

ENTHOUSIASTE PROMOTIE DOOR KANSHEBBERS

GOUDEN TELEVIZIER-RING

Hilversum, 27 september 2010 - Omroepen, producenten en tv-makers hebben massaal gereageerd op de oproep om promotie te maken voor programma's en presentatoren voor de Gouden Televizier-Ring verkiezing.

Alle mogelijke middelen worden op zeer diverse wijze ingezet. Zo roepen onder meer de NCRV, KRO en AVRO hun lezers op om te stemmen middels nieuwsbrieven, maar ook verschenen bij verschillende omroepen promotiefilmpjes voor, tijdens of na tv-uitzendingen.

TV, radio, internet
Zo besteedden bijvoorbeeld de NCRV (met Hello Goodbye, Man Bijt Hond en het jeugdprogramma De BZT-show), RTL4 (met Boulevard, De TV Kantine en Ik hou Van Holland), Net 5 (met De co-assistent, S1ngle en Verborgen Gebreken) en de KRO (met de kick-off van Boer Zoekt Vrouw) aandacht aan de verkiezing door middel van promo's. Ook sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter worden ingezet om fans aan te sporen te gaan stemmen. Radio wordt eveneens gebruikt om luisteraars op te roepen om te stemmen: Carlo Boszhard greep bijvoorbeeld zijn kans op Radio 538.

Jeroen de Goeij, Chef Redactie van Televizier, de tv-gids die de verkiezing organiseert: "We zien na een oproep meteen een enorme piek in het aantal stemmen, dus de campagnes werken. De filmpjes op tv zijn vaak ook heel origineel of spectaculair en springen dus snel in het oog. Maar ook de internetacties zijn opvallend succesvol. Dat is ook wel logisch, omdat het stemmen ook online op Televizier.nl plaatsvindt."

Terugkijken
Een selectie van al het promotiemateriaal is vanaf vandaag op Televizier.nl terug te zien. Programmamakers die nog promo's hebben (tekstueel of audiovisueel) die nog niet op Televizier.nl staan, kunnen deze nog tot het einde van de verkiezing aanleveren.

Nog een paar dagen om te stemmen

Er resten vanaf vandaag nog ruim twee dagen om te stemmen. De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing eindigt op woensdag 29 september om 12.00 uur.

Stemmen kan via de website www.Televizier.nl. Na 29 september maakt Televizier in iedere categorie drie genomineerden bekend. Alleen voor de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing volgt nog een tweede verkiezingsronde tijdens de live uitzending op vrijdag 22 oktober.

Bekendmaking winnaars

De winnaars van 2010 worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1. De radioprijzen worden ook op 22 oktober uitgereikt, 's middags in het Radio 2-programma AVRO Roodshow, ook live vanuit Koninklijk Theater Carré.

Beide verkiezingen staan onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam.


---

Noot voor de redactie (