Linda Yueh nu bij Bloomberg Television als correspondent economie

NEW YORK & LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100927 --

Bloomberg Television, het wereldwijde 24-uurs zakelijke en financiële nieuwsnetwerk, heeft vandaag aangekondigd dat Linda Yueh als correspondent economie in Londen tot het netwerk is toegetreden.

Linda Yueh - correspondent economie Bloomberg TV (Foto: Business Wire)

Linda Yueh - correspondent economie Bloomberg TV (Foto: Business Wire)

Yueh, die aan de Oxford University heeft gedoceerd en econoom is, gaat haar functie vervullen op de markets desk van Bloomberg Television. Zij zal breaking news verslaan en verhalen uit eerste bron analyseren, zoals de impact van de Europese schuldcrisis op de wereldmarkten. U kunt Yueh straks op het scherm zien tijdens de wekelijkse ochtendprogramma's van Bloomberg Television, waaronder "The Pulse with Andrea Catherwood" (10-12 PM CET) en "On the Move with Francine Lacqua" (9-10 AM CET).

"Linda's werk als econoom stelt haar in staat de cijfers te begrijpen en in te zien hoe onderliggende trends de marktplaats beïnvloeden," aldus Brian Martinez, International Managing Director, Bloomberg Television. “We zijn verheugd dat zij haar kennis aan onze markets desk bij Bloomberg toevoegt."

Yueh heeft erg veel ervaring opgedaan in economiebeleid, financiën wereldwijd en bedrijfsontwikkeling in Europa, de V.S. en Azië. Voordat zij bij Bloomberg Television kwam, heeft zij voor BBC Two gewerkt waar zij commentaar leverde en de algemene verkiezingen en het budget in het Verenigd Koninkrijk analyseerde. Ook heeft zij bijdragen geleverd voor BBC One en ITV, en heeft ze de G-20 Top verslaan voor Channel Four in het Verenigd Koninkrijk. Naast haar fellowship aan de Oxford University, waar zij een graad in economie behaalde, draagt zij bij aan het onderzoek op het gebied van economische resultaten, internationale zaken, diplomatie en strategie op The London School of Economics and Political Science.

"Ik ben erg blij om bij het beste businessnewsteam van de sector te horen," zei Linda Yueh. "Ik zie er naar uit om voor Bloomberg TV een bijdrage te leveren door duidelijkheid te creëren bij het analyseren en verslaan van belangrijk economisch nieuws en de marktontwikkeling wereldwijd.”

Voor meer informatie over Bloomberg Television, gaat u naar http://www.bloomberg.com/tv/ en volgt u ons op Twitter op (@BloombergTv) of Facebook

Voor meer informatie over Bloomberg gaat u naar http://www.bloomberg.com/about en volgt u ons op Twitter (@BloombergLP) en Facebook.

Over Bloomberg

Bloomberg is ´s werelds meest vertrouwde bron van informatie voor specialisten in de financiën en het bedrijfsleven. Bloomberg combineert vernieuwende technologie met ongeëvenaarde capaciteiten op het gebied van analyse, gegevens, nieuws, weergave en distributie door kritische informatie te leveren via de service Bloomberg Professional en multimediaplatforms. De media van Bloomberg omvatten televisie, radio, digitaal en print. Bloomberg, met meer dan 2.300 nieuws- en multimediadeskundigen in 145 kantoren in 72 landen, is een van de grootste nieuwsorganisaties wereldwijd.

Foto's/Multimediagalerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6443288&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bloomberg
Jocelyn Austin, +1 212-617-3578

jbaustin@bloomberg.net