Nieuwe massagebehandeling voor Fibromyalgie-patiënten


Wereldrecordhouder zet bestaande massage opnieuw om naar de massagestoel

GRONINGEN, 20100927 -- De Groningse masseur Romano Sandee heeft de nieuwe Fibromassage, een massage voor mensen met Fibromyalgie (een vorm van reuma die pijn veroorzaakt in spieren en aanhechtingen), omgezet naar de Fibro-stoelmassage. Dit aangezien Romano Sandee hierin gespecialiseerd is na het behalen van het wereldrecord stoelmassage in juni j.l. Hiermee is de Fibromassage toegankelijk voor iedere patiënt en wordt deze gewoon gegeven met kleding aan. Massagepraktijk Romano Sandee is de enige masseur in Nederland (van de tien) die de Fibromassage heeft om gezet naar de Fibro-stoelmassage.

Er zijn twee massages te krijgen binnen de Fibro-stoelmassage die elk een eigen doel nastreven. Patiënten kunnen kiezen voor een pijn-verlichtende massage of een massage die slapeloosheid bestrijdt. De massages hebben een therapeutisch karakter en worden in een kuur aangeboden.
"Een enkele massage Fibro-stoelmassage zal namelijk geen effect hebben, juist de combinatie van de massages leiden tot verlichting van de klachten op langere termijn. Op korte termijn zullen mensen echter wel pijnklachten kunnen ervaren, dit duurt maximaal 48 uur na de massage", vertelt Romano.

Meer informatie over de Fibromassage kunt u vinden op www.fibromassage.nl.





Ingezonden persbericht