Ingezonden persbericht


Start verkiezingscampagne 'Energiekste woning in Kollumerland'

De komende twee jaar heerst er verkiezingskoorts in de gemeente Kollumerland c.a. De inwoners van de twaalf dorpen mogen stemmen op de mooiste en tegelijk duurzaamste woning in hun dorp. De verkiezing 'energiekste woning' is een initiatief van Platform Wonen in Kollumerland. Voorzitter Hilbrand Visser van het Platform heeft maandagmiddag 27 september in Burum samen met kinderen van basisschool Op de Hoogte uit Burum het startschot gegeven voor de verkiezingscampagne en de website www.woneninkollumerland.nl gepresenteerd.

"Kollumerland is een aantrekkelijke woongemeente. Daar willen we met deze verkiezingcampagne de eigen inwoners op wijzen, maar ook mensen die overwegen hier naartoe te verhuizen", aldus Visser. Daarnaast is het doel van het Platform aandacht te vragen voor duurzaamheid. "We willen woningeigenaren stimuleren energiezuinige maatregelen te nemen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook lagere woonlasten op en geeft meer wooncomfort."

De inwoners kunnen op drie categorieën woningen stemmen: tussenwoning, twee-onder-een-kapwoning en vrijstaande woning. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd vooral naar de buitenkant te kijken. Een jury kiest uit de huizen met de meeste stemmen een winnaar. Daarbij wordt gelet op energiebesparende maatregelen en duurzame investeringen die zorgen voor een comfortabel huis met een lagere energierekening. Mensen die stemmen via de website of de bon in de krant en een verkiezingsposter voor het raam hangen, maken kans op duurzame prijzen die sponsoren beschikbaar stellen. De winnaar van de energiekste woning ontvangt ook een prijs waarmee energie kan worden bespaard. De verkiezingscampagne in Burum loopt van 27 september tot 9 oktober. Daarna zijn om de twee maanden de overige dorpen in Kollumerland aan de beurt. In juli 2012 eindigt de campagne. Dan wordt ook de energiekste woning van Kollumerland bekendgemaakt.

Platform Wonen in Kollumerland is een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a., Thús Wonen, WoonFriesland, Noorderbreedte - Meckama State, Wijmenga Makelaars en Rabobank Burgum-De Lauwers. De hoofdsponsors van de verkiezingscampagne zijn Van Seggeren Techniek uit Kollumerzwaag, Formido bouwmarkt uit Kollum, Awizon uit Surhuisterveen en Woningkeur Surhuisterveen. Dorpensponsor is Kingma's bouwbedrijf uit Buitenpost.

----------



Ingezonden persbericht