IMI Awards uitgereikt tijdens HOUT


Vandaag zijn de IMI Awards uitgereikt tijdens de vakbeurs HOUT. Winnaar van de juryprijs is Van der Plas Meubel & Project BV met haar 'driedimensionaal gebogen hemels'. De publieksprijs is uitgereikt aan de waterzuinige, ergonomische badkuipen van Els Klaver en Paul Dams. Bezoekers zijn nog van harte welkom op HOUT tot en met 1 oktober 2010 in Ahoy Rotterdam.

Juryprijs
De winnaar van de IMI Award 2010 is: Van Der Plas Meubel & Project BV. Het ambachtelijke buigwerk van de driedimensionaal gebogen hemels sprak de jury aan. Om dat te kunnen vangen in de criteria slim, handig, leuk, mooi of origineel besloot de jury dat je handig moet zijn om met een slimme constructie het originele ontwerp van Nowotny Architecten uit Delft om te zetten tot een mooi eindproduct. De combinatie van ambachtelijkheid met het hoogwaardig materiaalgebruik gaf de doorslag.

Publieksprijs
Iedereen die zich heeft geregistreerd als beursbezoeker kon stemmen op een van de vijf nominaties, waaruit de Publieksprijs is geresulteerd. De inzending van Els Klaver en Paul Dams behaalde meer dan 40% van de stemmen en is daarmee de terechte winnaar. Dit creatieve duo maakte twee waterzuinige ergonomische badkuipen in teak en red ceder.

"Bijzondere meubels staan te kijk op designshows, maar er is zelden oog voor hoe knap ze gemaakt zijn", zegt Richard Butter, projectmanager HOUT 2010. "Wij willen als organisator van de vakbeurs Hout 2010 een einde maken aan de onderwaardering van het ambacht. Interieurbouwers en meubelmakers mogen meer laten zien wat ze kunnen."

De IMI Award is een initiatief van de vakbeurs HOUT en het vaktijdschrift InterieurBouw. Voor meer informatie en gratis toegang kijk u op www.hout.nl.


Noot voor redacties


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions