Nieuwe bevestigingsmethode zorgt voor revolutie in ECO klimbossen


Active Constructions innoveert opnieuw met unieke boom-vriendelijke constructies

UTRECHT, 20100927 -- Met de TUV certificering en goedkeuring van het Active Forest ECO klimbos van Libema in Veldhoven, rondt Active Constructions (ACS) een jaar van intensieve productontwikkeling af. In dit laatst geleverde ECO klimbos introduceert ACS de ultieme vorm van boom-vriendelijk bouwen. Hiermee neemt het bedrijf wederom ver afstand op de concurrentie en bevestigt haar leidende positie als Europees ontwerper en bouwer van ECO klimbossen en duurzame klimparken.

Continu innoveren voor gezonde bomen
Eerder toonde ACS al aan, ondersteund door vooraanstaande boomexperts, dat haar specifiek ontworpen platformconstructies de boom het minste schade toebrengen. De strategie van ACS - vooruitlopen in zorg voor de natuur en natuurbeleving - heeft geleid tot de ontwikkeling van deze laatste unieke ontwikkeling.

Veiligheid en kwaliteit voorop
"De eisen en voorwaarden voor bevestigingspunten in hoogte-parcoursen zijn zeer streng en aanpassingen hieraan vragen veel creativiteit en investeringen," vertelt Kees-Jan Verwaal, technisch directeur van ACS. "Het is onze missie om innovatieve oplossingen te bedenken die voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaards, en zorgen voor blijvend gezonde bomen. Dit is ons ook deze keer weer gelukt."

Het nieuwe systeem is gebaseerd op speciaal ontwikkelde houders, en is zeer uitgebreid getest en gekeurd. Waar de meeste bouwers blijven vasthouden aan oude en achterhaalde bevestigingssystemen, is dit nieuwe systeem individueel aanpasbaar op de continue groei van de boom.

Beduidend lagere onderhoudskosten
"Vergeleken met het omwinden van de boom met staalkabels, kan dit systeem veel sneller geïnstalleerd worden. Daarnaast realiseren wij met dit systeem tot 50 procent lagere onderhoudskosten", licht Verwaal verder toe. "Al eerder hebben wij de markt wakker geschud met het structureel veranderen van de platformconstructies, zodat deze ook daadwerkelijk op de groei van de boom konden worden aangepast. Dit is slechts onze volgende stap in onze strategie van ultieme boomzorg. Elke exploitant zou moeten weten dat blijvend gezonde bomen de enige juiste en duurzame investering is."

ACS levert dit nieuwe systeem inmiddels standaard in de Active Forest ECO klimbossen die voor komend seizoen in Europa gebouwd worden.

Over Active Constructions
Active Constructions (ACS) ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.

[Foto bij opening Klimbos in Veldhoven]

Klik op de foto voor meer beeldmateriaal.

Active Constructions