Hapimag viert heropening stadsresidentie in Amsterdam


De kunst in huis

AMSTERDAM, 20100927 -- Al meer dan 20 jaar maakt de Zwitserse aanbieder van woonrechten verblijven in Amsterdam mogelijk voor haar leden. Met een toplocatie aan het Singel, wordt de stadsresidentie vandaag na een volledige renovatie heropend. De renovatie heeft zes maanden geduurd en is gebaseerd op een heel bijzonder concept.

De Hapimag stadsresidentie stamt uit de 17e eeuw en ligt aan de oudste gracht van Amsterdam, het Singel, die sinds kort op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In zes maanden tijd heeft Hapimag samen met het Nederlandse architectenbureau Red architecten de residentie volledig gerenoveerd. Alle 26 appartementen zijn individueel vormgegeven in de stijl van Nederlandse kunstenaars. Het oudere deel van de stadsresidentie wijdt Hapimag aan bekende schilders uit de 17e eeuw, de zogenaamde gouden eeuw. Daartoe behoren bijvoorbeeld Jan Vermeer en Rembrandt van Rijn. In het nieuwere deel staan schilders uit de 19e en 20e eeuw centraal. Belangrijke kunstenaars uit dit tijdperk zijn bijvoorbeeld Marlene Dumas en Piet Mondriaan. In de appartementen hangen reproducties van de betreffende kunstenaars, en de kleuren van de inrichting zijn afgestemd op de werken. Elk appartement is daardoor uniek en krijgt door de oude houten balken in het gebouw een extra speciaal karakter. Tot nu toe bood de residentie tien 2-kamerappartementen, vijf daarvan zijn nu omgebouwd tot royale studio's. De verschillende appartementen zijn nu over twee etages verdeeld. De eerste leden hebben al vóór de officiële opening overnacht in de gerenoveerde stadsresidentie. "De gasten zijn enthousiast, ze waarderen de individuele inrichting en bijzondere ambiance van de appartementen", stelt resortmanager Patricia Mall verheugd vast.

Meer dan 92 % bezettingsgraad
Met de 62 bedden is Hapimag in Amsterdam jaarlijks goed voor circa 18.500 overnachtingen. In 2009 had de residentie een bezettingsgraad van 92,3 % en mocht Patricia Mall 3855 gasten begroeten. De receptie biedt de leden een uitgebreide service aan. Daarnaast kunnen de Hapimag leden gebruikmaken van de algemene infrastructuur, zoals de gemeenschappelijke ruimte, wasmachine, wasdroger en fietsenstalling. In de hele residentie is internettoegang via WLAN mogelijk.

Midden in de mooiste centra van Europa
Niet alleen de residentie in Amsterdam, maar ook alle andere 11 Hapimag stadsresidenties zijn bij de leden zeer geliefd. Ze liggen uitsluitend op de beste locaties: bijvoorbeeld in Londen direct aan het Hyde Park, in Parijs vlakbij het Louvre, en in Berlijn bevindt zich één residentie bij de Gendarmenmarkt en één direct bij de Kurfürstendamm. Momenteel is de stadsresidentie in Dresden in aanbouw. De residentie ligt niet ver van de wereldberoemde Frauenkirche en wordt in november 2010 geopend.

Hapimag