Concrete investeringsplannen op vakbeurs HOUT Publicatiedatum: 22-06-2010

Ondanks het zware weer in de houtbranche is meer dan de helft van de bedrijven dat aangeeft de vakbeurs HOUT te bezoeken van plan de komende twee jaar te investeren in nieuwe technologie en producten. De helft daarvan komt zelfs met concrete investeringsplannen naar de beurs. Dit blijkt uit onderzoek van beursorganisatie VNU Exhibitions. HOUT 2010 wordt van 27 september tot en met 1 oktober gehouden in Ahoy Rotterdam. Het beursthema luidt 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'.

Richard Butter, projectmanager: "HOUT komt op een moment dat bedrijven weer van plan zijn te investeren in de toekomst. Het afgelopen jaar is zwaar geweest voor de houtbranche. Desondanks hebben trouwe en loyale deelnemers zich vanaf het eerste moment ingeschreven. Ook geeft meer dan tachtig procent van de oud-bezoekers aan de intentie te hebben om de beurs weer te bezoeken. Een goed signaal."

Ondanks de recessie, die bij veel bedrijven duidelijk voelbaar is, blijft de investeringsbereidheid hoog. Voor de helft van deze bedrijven zijn er geen gevolgen voor het nemen van investeringen. Het meest wordt door de bezoekers van HOUT geïnvesteerd in houtbewerkingmachines, hout- en plaatmaterialen en gereedschappen.

Vijf hallen
HOUT 2010 telt een hal minder in vergelijking met vorige editie. Butter: "Dit komt omdat de markt het moeilijk heeft. Toch hebben we een representatief aantal bedrijven weten te handhaven. Ondanks de recessie willen exposanten HOUT 2010 niet missen. De tendens is wel dat zij een kleiner formaat stand afnemen. Een gezonde stap in deze tijd. Het neemt overigens niet weg dat de beurs alsnog liefst vijf hallen in beslag neemt."

Butter gaat verder: "Het aanbod van de beurs is compleet. We boeten dan wel in op het aantal vierkante meters, maar schikken niet in als het gaat om de breedte en diepte van het aanbod. Grote namen die zeker aanwezig zijn: SCM Group Nederland, De Groot Houtbewerkingsmachines, Klingelnberg-Klauss BV, BUVA Rationele Bouwprodukten, Maco, Bos Machines, Häfele Nederland, PontMeyer, LTL Woodproducts, Hoecke en Vandecasteele Houtimport."

MVO
''Het thema van de beurs is 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Een term die je steeds vaker tegenkomt en dat is niet zomaar. Juist nu is het van belang om toekomstgericht te werk te gaan. Ondanks de economie gaat het niet alleen om de laagste prijs, maar ook om duurzaamheid en de plek van de leverancier op de MVO ladder. Die boodschap willen we met dit thema op de beurs overbrengen."

Op de beursvloer is veel aandacht voor verdieping. In het Houttheater, direct grenzend aan het Houtpaviljoen. kunnen bezoekers lezingen en seminars bijwonen over specifieke onderwerpen. Butter: "We werken intensief samen met Centrum Hout, dat tekent voor het inhoudelijk programma. Centraal staat het actuele thema 'Bewust met Hout'. Passend bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen."

"HOUT 2010 wordt het moment om de bezoekers aan het denken te zetten over het maatschappelijke belang van ondernemen. Veel bedrijven zijn onbewust al bezig met de implementatie van een of meer van de drie P's van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen die staan voor People, Planet & Profit. Als beursorganisator zijn wij verantwoordelijk om deze bewustwording te vergroten."

-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,