Persberichten


Nominaties IMI 2010 bekend

Publicatiedatum: 19-08-2010

De jury van de VNU Exhibitions interieurbouw & meubel award 2010 (IMI) heeft vastgesteld wie de vijf genomineerden zijn. De jury selecteert uit de genomineerden de winnaar van de IMI 2010. Via een verkiezing online wordt bepaald wie de Publieksprijs wint. De IMI is een gezamenlijk initiatief van VNU Exhibitions Europe en Vaktijdschrift InterieurBouw. De prijs wordt uitgereikt op maandag 27 september in het Houttheater om 16.00 uur tijdens de vakbeurs HOUT 2010 in Ahoy Rotterdam.

De inzendingen tonen de gehele breedte van het vakgebied, van een houten USB-stick tot complete winkelinterieurs. Met als grootste gemene deler: passie voor het ambacht. De jury beoordeelde de inzendingen op 'slim, handig, leuk, mooi en/of origineel' en kwam, weliswaar met de nodige discussie maar toch eensgezind, tot de vijf nominaties.

Naast de kwaliteit van het ingezonden werk was de jury aangenaam verrast over de breedte van het aanbod. Zo ongeveer alles wat interieurbouwers en meubelmakers kunnen maken kwam voorbij. Verrassend was, dat het materiaal 'hout' bij een aantal inzenders niet de belangrijkste factor was, al was het nergens geheel afwezig. De nadruk lag op het eindproduct, waarin van alles kon zijn toegepast, tot multimedia aan toe. Terwijl tegelijkertijd ook puur ambachtelijke houten projecten te zien waren.

Nominaties
Ideko Interieurbouw BV, Papendrecht
www.idekointerieurbouw.nl
Ideko Interieurbouw richtte bijouterie Kannai in voor het sieradenmerk Fiell, ontworpen door Dastro. Er werd een glossy ambiance gecreëerd, waarin de sieraden door de gehele winkel op magneten worden gepresenteerd. Doordat de panelen in een hoek van vijfenveertig graden staan, wisselt vanuit ieder gezichtspunt de tint van de winkel. In combinatie met de strepen op de vloer en het donkere glas in de etalage, alsmede het hoogglans spanplafond is in een kleine ruimte een grote beleving gecreëerd.

Els Klaver / Paul Dams, Amsterdam
Els Klaver en Paul Dams maakten twee waterzuinige ergonomische badkuipen in teak en red ceder. De vorm volgt het lichaam, ontspannen als een chaise-longue. Ook de schoonheid van het hout, dat warm en zacht aanvoelt, geeft een weldadig gevoel. En verder vinden Els Klaver en Paul Dams ze heel mooi en zijn er trots op!

Carolien Laro (ism Ritmeester BV)
www.carolienlaro.nl
Experimenteren met het traditionele inzagen van hout leidde tot Spring Wood, een essen-houten kussen dat verend én decoratief is. De experimenten zijn nu doorontwikkeld tot een commercieel verkoopbaar product. 'Spring wood' wordt nu toegepast in een serie meubels.

Van Der Plas Meubel & Project BV, 's-Hertogenbosch
www.vanderplas.biz
Driedimensionaal gebogen hemels in de vorm van geopende oesters maken zij tezamen dit interieur. De schenkels werden met buigtriplex bekleed en afgewerkt met Zebrano fineer.

X Kwadraat BV, Enschede
www.xkwadraat.nl
De interactieve mediawand van Mediq betreft een bijzondere combinatie van interieur en techniek. De wand vertelt de geschiedenis van de opdrachtgever. In de laden bevinden zich historische voorwerpen. Bij het openen triggert het filmpjes en foto's op de monitoren (ontwerp: Northernlight). De wand bestaat uit Skybond panelen met een full color UV print. Aan de voorzijde is een kastenblok gemonteerd. Het interactieve mediasysteem bestaat uit 20 laden en 15 monitoren. De lades zijn voorzien van een magnetische sensor, die d.m.v. een CMS de content beïnvloedt die afgespeeld wordt op de monitoren.

De IMI-jury bestaat uit:
* Walter van der Weijden, Steward Design Panels BV
* Kees van Voorthuizen, SCM Group Nederland BV
* Hendrik-Jan van der Valk, Hendrik-Jan van der Valk-Trudy Woudstra Bureau voor architectonische vormgeving en interieurarchitectuur
* Yvette Smits, Stichting Hout & Meubel (SH&M)
* Ellen Smeenk - aan het Rot, interieurbouw Rick Smeenk BV
* Willem Schulpen, Ritmeester BV
* Sam Sanders, Vaktijdschrift InterieurBouw

Iedereen die zich via www.hout.nl voorregistreert als beursbezoeker kan stemmen op een van de vijf nominaties, waaruit de Publieksprijs resulteert. Die wordt tegelijkertijd met de juryprijs uitgereikt in het Houttheater. HOUT vindt plaats van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober 2010 in Ahoy, Rotterdam.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie,