Ingezonden persbericht


Red een Kind organiseert Witte Voeten Tour
Grote gele bus langs scholen in Nederland

Zwolle, 23 september 2010 - In de week van 27 september tot 1 oktober maakt Red een Kind met een grote gele schoolbus een tour langs vijf verschillende basisscholen in Nederland. Met deze tour willen Red een Kind en de deelnemende scholen aandacht vragen voor het belang van onderwijs voor kinderen in Ethiopië.

Alle vijf scholen halen tijdens de actieweek geld op voor dit doel met de Witte Voeten Actie.

De Tour begint maandag 27 september op de Nassauschool in Hattemerbroek en doet dinsdag en woensdag achtereenvolgens de School met de Bijbel in Emst en CBS De Aquamarijn in Bunnik aan. De Tour eindigt in Portugaal, waar op donderdag twee locaties van CBS De Parel worden bezocht.

In de bus is voor de leerlingen een tentoonstelling ingericht over Ethiopië. De leerlingen zetten tijdens deze actieweek hun voet in de verf en op het zwarte doek. Zo laten ze zien dat ze een stap willen zetten voor meer en beter onderwijs in Ethiopië. Hun voetafdruk laten ze sponsoren door familie en bekenden. Zo halen ze geld op voor onderwijs en schoolboeken voor hun leeftijdsgenoten in Ethiopië.

In Ethiopië wachten nog steeds duizenden kinderen op een plek in de schoolbanken. Met name in plattelandsgebieden is de nood hoog. Samen met lokale organisaties zet Red een Kind zich in om voor deze kinderen goed onderwijs toegankelijk te maken, door het opleiden van leerkrachten, het bouwen van scholen en het verstrekken van lesmaterialen.

---