Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Kwistenburg

Start werkzaamheden recreatieslag Kwistenburg

Aanstaande maandag start het waterschap met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van recreatieslag Kwistenburg bij Wolphaartsdijk. Door diverse aanpassingen verbetert de route tussen de Deltaweg en het Veerse Meer. Door de werkzaamheden is de Noorddijk, vanaf de Aardebolleweg tot aan de Kostersweg, van 27 september tot en met 29 oktober afgesloten voor alle verkeer.

Versterken ondergrond

De werkzaamheden voor de recreatieslag worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit het versterken van de ondergrond van de nieuw aan te leggen weg in het verlengde van de Aardebolleweg naar Kwistenburg. Bij beide dijkopgangen is de ondergrond te slap waardoor het weglichaam voorbelast moet worden met extra zand. Tijdens de werkzaamheden vindt er grondtransport plaats over de Noorddijk. Omdat deze weg erg smal is, wordt de Noorddijk vanaf de Aardebolleweg tot aan de Kostersweg, van 27 september tot en met 29 oktober afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met omleidingborden.

Vervolg

Begin volgend jaar start het waterschap met de aanleg van het nieuwe stuk weg. Ook krijgt de bestaande Aardebolleweg naar Kwistenburg een opknapbeurt en komt er een extra fietsvoorziening die aansluit op het fietspad vanaf de Deltaweg en eindigt bij de jachthaven. Door deze voorzieningen verbetert de veiligheid en bereikbaarheid van de jachthaven bij Wolphaartsdijk.

Financiering

Het waterschap is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van het werk. De gemeente Goes levert een financiële bijdrage en de provincie Zeeland stelt een bijdrage beschikbaar uit de Brede Doel Uitkering.

Middelburg, 23 september 2010