Najaarseditie Paper & Convenience Show tekent voor meer diversiteit

Publicatiedatum: 27-09-2010


Voor de derde keer in een jaar tijd opende de Paper & Convenience Show op 19 september haar deuren. Ten opzichte van de vorige editie maakte de beurs een duidelijke groei door, niet alleen in het aantal deelnemers, maar ook in de breedte van het aanbod en de uitstraling van de stands, waar de exposanten zichtbaar nog meer aandacht aan hadden besteed. Organisator VNU Exhibitions Europe kijkt tevreden terug op de najaarseditie, waarbij de voornaamste doelstelling, het neerzetten van een nog breder aanbod, bereikt werd.

Een inkoopmoment voor de hele branche
Om de beurs een nog hogere meerwaarde te geven als inkoopmoment voor kantoor- en boekhandel, gift- en speelgoedwinkels en tabak & gemakswinkels, bestond na de vorige editie de wens van zowel exposanten als bezoekers om het aanbod van gifts en office producten uit te breiden. Met de aanvulling van nieuwe deelnemers als Paperdreams, Miko en Present Time, hebben de cadeauartikelen een duidelijke plek op de beursvloer gekregen. De exposanten die office producten leveren, werden deze editie uitgebreid met leveranciers als Elba en Intop.

Het bredere aanbod op de beursvloer zorgde ook voor een hogere diversiteit in het bezoek. Naast de kantoor- en boekhandel en giftwinkels, wisten ook tabakszaken en benzinestations het aanbod op de beursvloer te waarderen. In drie dagen tijd bezochten 2.453 retailers de Paper & Convenience Show, zij waardeerden de beurs met een 7,1, een stijging van 0,2 punten ten opzichte van de beurswaardering in het voorjaar.

Prijsuitreikingen voor wenskaarten en office products
Voor de tweede maal was de najaarseditie van de Paper & Convenience Show het podium voor de uitreiking van de Card Awards en de Benelux Office Products Awards. Onder grote belangstelling werden op zondagavond tijdens de uitreiking van de Cards Awards maar liefst 13 winnaars in het zonnetje gezet. De uitreiking is een jaarlijks initiatief van de Stichting Wenskaart, gezamenlijk georganiseerd met de organisatie van de Paper & Convenience Show en heeft als doel het gebruikt van wenskaarten te bevorderen. Op maandagmiddag werden de beste innovaties voor de kantoor(vak)handel beloond met een Benelux Office Product Award.

Beursdata in 2011
Ook in 2011 zorgt de Paper & Convenience Show tweemaal voor een complete inkoopplatform voor de markt. De voorjaarseditie, die in het teken staat van de kerstkaarten en back-to-school artikelen, is van 13 tot en met 15 februari te vinden in Autotron Rosmalen. De najaarseditie vindt plaats van 25 tot en met 27 september 2011.

Het laatste productnieuws van exposanten en de winnaars van de awards zijn terug te vinden op www.paperconvenienceshow.nl

---


Noot voor de redactie,