Politie Zeeland


---

1717-2010 Winkeldiefstal Yerseke
Afgelopen vrijdag is tegen vier uur 's middags een winkeldiefstal gepleegd in een modezaak in Yerseke.

Drie mannen kwamen de winkel in. Eén leidde de verkoopster af doordat hij informatie vroeg over bepaalde kostuums. Vermoedelijk hebben de andere twee de daadwerkelijke diefstal gepleegd.

Uit de winkel zijn twee herenkostuums en vier lederen jassen weggenomen. De waarde van de goederen is niet bekend.

De winkelmedewerkster heeft aangifte gedaan bij de politie. Er is een signalement bekend van twee van de mannen:

Man 1: Donker haar, 1.75 meter lang, 50-55 jaar oud, lichtgetint uiterlijk, zwart jack en een wit shirt. Deze man sprak redelijk Nederlands.
Man 2: Blank uiterlijk, blond haar, iets kalend, slecht gebit, 1.70 meter lang, ongeveer 50 jaar oud, rond gezicht. Deze man sprak in een buitenlandse taal.

Aanvulling op bericht 1714-2010
De insulinepennen die waren verloren in Wemeldinge zijn weer terecht. De eigenaar meldde zich zojuist telefonisch bij het Servicecentrum van de Zeeuwse politie.

1718-2010 Rijbewijs ingenomen van dronken bestuurder
Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur is het rijbewijs van een 26-jarige beginnend bestuurder uit Axel ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie.

De man was, met zijn auto, op een paaltje gereden in de Molenstraat in Axel. De politie werd erbij geroepen en toen bleek dat de man teveel had gedronken.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 7 keer teveel had gedronken. De officier van justitie gaat nu een beslissing nemen over de teruggave van het rijbewijs.

---- --