Ingezonden persbericht




Wereldprimeur voor DHV met PAS55 assetmanagement certificering

DHV is 24 september 2010 als het eerste advies- en ingenieursbureau in de wereld door Lloyd's Register voorgedragen voor certificatie conform PAS55, dé norm voor assetmanagement. De certificering betreft al DHV's activiteiten als assetmanager van chemiecomplex Chemelot in Limburg.

DHV is sinds 2006 verantwoordelijk voor het assetmanagement van Chemelot, het grootste chemische industriecomplex in Nederland. In opdracht van DSM Nederland en Sitech Services beheert DHV de openbare faciliteiten en infrastructuur waaronder 80 kilometer aan wegen, 50 kilometer spoor, 16 bruggen en viaducten, een haven en 195 kilometer rioolleidingen.

De chemische bedrijven kunnen zich zo richten op hun kernactiviteiten terwijl de waarde van de assets en de aantrekkelijkheid van het terrein geborgd is. DHV's assetmanagement op Chemelot levert DSM en Sitech bovendien nominaal een jaarlijkse besparing op van 20 procent ten opzichte van referentiejaar 2005.

De afgelopen periode onderzocht Lloyd's Register DHV's assetmanagementsysteem voor Chemelot en concludeerde dat het een effectief systeem is conform PAS55: inzichtelijk en toetsbaar.

Geert Fuchs, leading professional bij DHV: 'Wij zijn al jaren bezig om assetmanagement te professionaliseren voor onze klanten, waarbij we als DHV in de markt een andere verantwoordelijkheid nemen in de rol van managing agent. Deze PAS55-certificering bewijst dat we op de goede weg zijn en dat goed assetmanagement een meerwaarde is voor de bedrijfsvoering.'

Over PAS55

PAS55 is een norm van het British Standards Institute (BSI). De norm besteedt aandacht aan duurzame bedrijfszekerheid, financieel investeringsbeleid en technisch onderhoudsmanagement. Een bedrijf dat PAS 55-gecertificeerd is, heeft een aantoonbaar optimaal georganiseerde assetmanagement systeem. Bovendien borgt PAS55 niet alleen assetmanagement in de eigen organisatie, maar ook in de bedrijfsketen van management tot (uitbestede) uitvoering, vergelijkbaar met de ISO normering.

â- â- â- â- â-