Ingezonden persbericht


Persbericht

ChristenUnie kiest Carla Dik als lijsttrekker voor provincie Utrecht

De ChristenUnie heeft Carla Dik gekozen tot lijsttrekker. Tijdens een vergadering van de gezamenlijke kiesverenigingen uit de provincie Utrecht op 23 september jl. is de kandidatenlijst vastgesteld. De verkiezingen voor Provinciale Staten worden gehouden op 2 maart 2011.

Carla Dik uit Veenendaal is sinds 2007 lid van Provinciale Staten in Utrecht. Vanaf begin dit jaar is zij voorzitter van de ChristenUnie Statenfractie. Eerder heeft zij veel politieke ervaring opgedaan in de gemeenteraad van Veenendaal. "Veel mensen ervaren dat de provincie wat op afstand staat. De provincie is echter op veel terreinen actief, van provinciale wegen tot bedrijventerreinen en het landelijk gebied. Tijdens de campagne wil ik me ervoor inzetten om te laten zien wat de provincie doet en welke keuzes de ChristenUnie daarbij maakt." Zij benadrukt het belang van de komende verkiezingen: "Een stem bij de provinciale verkiezingen telt eigenlijk dubbel, want de Eerste Kamerleden worden gekozen door Provinciale Staten".

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst staat Arne Schaddelee uit Houten. Hij is al enkele jaren betrokken bij het reilen en zeilen van de Statenfractie. In het dagelijks leven is hij manager communicatie & pr bij de RMU, een christelijke vakorganisatie voor werkgevers en werknemers. De derde persoon op de lijst is Kees de Heer uit Amersfoort. Als fractiemedewerker en commissielid heeft hij ruime ervaring opgedaan in de Utrechtse provinciale politiek. Velen kennen zijn artikelen over natuur en landschap in het Nederlands Dagblad.

Ook beide gedeputeerden Wouter de Jong (Houten, plaats 10) en Marjan Haak (Woerden, plaats 11) staan op de kandidatenlijst. Zij zijn in de volgende Statenperiode wederom beschikbaar als gedeputeerde.