Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 37

In week 37 controleerden inspecteurs van Bureau Stadstoezicht op het fietsen en brommeren in voetgangersgebieden. Bij winkelcentrum De Huesmolen werden 10 bekeuringen uitgeschreven. Op het Grote Noord kregen drie fietsers een boete. Toelichting huisvuilcontroles Bureau Stadstoezicht is eerder deze maand gestart met extra controles op het te vroeg buiten zetten van huisvuil en het te laat binnenhalen van de afvalcontainers. Hierover zijn veel vragen en opmerkingen van bewoners binnengekomen. Bureau Stadstoezicht benadrukt, dat de inspecteurs zich tijdens huisvuilcontroles uitsluitend richten op excessen en klachten. Voorbeelden van excessen zijn het dagenlang rolcontainers buiten laten staan of dagen ervoor vuilniszakken of containers aan de straat zetten.

Inrijdverbod Vollerswaal Er zijn opnieuw 16 boetes uitgedeeld voor het negeren van het inrijdverbod bij de Vollerswaal. De Vollerswaal was tijdelijk opengesteld vanwege de herinrichting van de Liorneweg. Nu deze herinrichting klaar is en omleidingsborden zijn vervangen door de oude borden, is de oude verkeerssituatie weer van kracht. Dit betekent dat het verboden is om de Vollerswaal op te rijden vanaf het Kleine Oost, ook al staat het versperringsblok niet omhoog.

Blauwe Zone In diverse blauwe zones zijn inspecties geweest. Bij de Grote Beer en het Betje Wolffplein werden 6 boetes uitgedeeld voor het ontbreken van een parkeerschijf voor de blauwe zone.