Gemeente Harenkarspel


Dorpsraad Dirkshorn e.o. maakt nieuwe start

Na het turbulente jaar 2009 gaat de Dorpsraad van Dirkshorn een nieuwe start maken.

Convenant met de gemeente
De samenwerking met de gemeente Harenkarspel zal vastgelegd worden in een convenant samenwerking dorpsraden gemeente Harenkarspel. In dit convenant worden de spelregels vastgelegd waaraan de dorpsraad en de gemeente zich zullen houden. Zo wordt onder andere vastgelegd dat de dorpsraad gevraagd en ongevraagd advies aan het college of aan de gemeenteraad kan geven. De dorpsraad verplicht zich om tenminste twee keer per jaar een openbare bijeenkomst te houden voor alle inwoners, waarin zij samen de werkzaamheden en standpunten van de dorpsraad bespreken.

Stichting dorpraad Dirkshorn e.o.
De dorpsraad zal als een stichting gaan opereren. In de statuten van de stichting worden de doelstellingen van de dorpsraad geformuleerd. De belangrijkste doelstelling is het bevorderen van de leefbaarheid van de inwoners van Dirkshorn e.o. in de ruimste zin van het woord. De dorpsraad zal jaarlijks een actieplan voorleggen aan de gemeente. Door middel van een vast te stellen overlegstructuur met de inwoners van Dirkshorn e.o. zullen de zaken die leven in het dorp worden genventariseerd.

Bestuurssamenstelling
De volgende personen zijn bestuurslid geworden van de dorpsraad: Cees de Wagt Mike Kieft Henk Blankendaal Letty Kamps Mirjam van Musscher Sjaak Kroon en Cor Kant. In de komende maand zullen de taken onderling verdeeld worden. Hoewel de taken met de huidige bezetting goed ingevuld kunnen worden, is de dorpraad nog op zoek naar een persoon die de secretariaatswerkzaamheden op zich kan nemen. Kandidaten kunnen zich bij Cor Kant aanmelden.

Communicatie met de bewoners
De nieuwe dorpsraad van Dirkshorn e.o. hecht veel belang aan een goede communicatie met de inwoners van Dirkshorn e.o.Om dit te bereiken zullen de bestuursbijeenkomsten van de dorpsraad voor een deel openbaar zijn. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de inwoners van Dirkshorn hun op- en aanmerkingen met betrekking tot de leefbaarheid in het dorp kwijt. Het openbare deel van de avond is van 21.30 tot 22.00 uur. Publicatie geschiedt via het Schager Weekblad en Het Kontakt. Zoals in het convenant met de gemeente is afgesproken, zal er twee maal per jaar een openbare bijeenkomst gehouden worden.

Actuele zaken
De meest actuele zaken, die op dit moment aan de orde zijn bij de dorpsraad, zijn: Het Leefbaarheids Plan Dirkshorn e.o. inclusief de situatie m.b.t. de sportverenigingen zwembad, recreatieve ontwikkelingen rondom de kanovijver en het meer, de verkeerssituatie in de Raadhuisstraat en de Dorpsstraat, problematiek De Horn en parkeren bij de Spar.

Belangrijke datas
Maandag 27 september en dinsdag 8 november : Bestuursvergadering in het Dorpshuis, aanvang 20.00 uur.
Woensdag 1 December komt het college van Burgemeester en Wethouders spreken over zaken die leven in het dorp.

Mailen met de dorpsraad kan ook;
E-mail: Dirkshorn@harenkarspel.nl



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600