Gemeente Nieuwegein

donderdag, 16 september 2010

Dinsdag 28 september organiseert de Wmo-raad in samenwerking met de gemeente Nieuwegein de jaarlijkse Wmo-bijeenkomst. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en vindt plaats in het Anna van Rijn College locatie Albatros, Albatros 1 in Nieuwegein. De locatie is voor iedereen goed toegankelijk en de toegang is gratis. Inwoners die gebruikmaken van voorzieningen vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) hebben een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

´Denken in mogelijkheden´

Thema van de bijeenkomst is dit jaar opnieuw: ´Denken in mogelijkheden´.
De Wmo-bijeenkomst bestaat uit twee delen. Wethouder Bert Lubbinge informeert Wmo-cliënten over de ontwikkelingen op het gebied van de Wmo in het afgelopen jaar. Vervolgens maakt een Wmo-medewerker van de gemeente aan de hand van aansprekende praktijksituaties het thema ´Denken in mogelijkheden´ concreet. Hierbij kunnen aanwezigen hun mening geven, suggesties aan de hand doen en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Informatiemarkt

Rond 21:00 uur start de informatiemarkt. Op deze markt staan diverse aanbieders op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Inwoners kunnen zich onder andere laten informeren over vrijwilligerswerk, huishoudelijke hulp of mantelzorgondersteuning. Wmo-medewerkers van de gemeente en leden van de Wmo-raad zijn ook aanwezig op de markt. Op de informatiemarkt krijgen mensen de gelegenheid om hun persoonlijke vragen stellen.

Vragen?

Voor vragen over de Wmo-bijeenkomst kunnen inwoners contact opnemen met Chantal Camphuysen, ambtelijk secretaris van de Wmo-raad. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (030) 607 12 74 (maandag, woensdagochtend en donderdag).